Ten úder bol poriadne tvrdý, prezradil po výhre v UFC Martin Buday

Martin Buday na pozápasovej tlačovej konferencii.
Martin Buday na pozápasovej tlačovej konferencii. (Zdroj: You Tube: MMA Junkie)
Vladimír Bilohuščin|17. apr 2022 o 10:05

Slovenský reprezentant sa prezentoval dominantným výkonom.

NEVADA. Martin Buday má za sebou premiéru v najlepšej lige sveta ako hrom a postaral sa tak o ďalší historický úspech pre Slovensko.

Na podujatí UFC Vegas 51 takmer po celý čas súboja so španielom Chrisom Barnettom dominoval a nakoniec sa tešil z výhry na body.

Zástupca SFG Trnava si ale cestu k víťazstvu poriadne skomplikoval. Keď sa zdalo, že súboj Buday čoskoro ukončí, prišiel nešťastný lakeť do zátylku súpera, po ktorom Barnett nemohol v zápase pokračovať.

„Určite nie som spokojný s tým, ako to skončilo, ten úder bol náhodný,“ prezradil Buday. Na pozápasovej tlačovej konferencii ale priznal, že útok to bol poriadne tvrdý.

Rozhodujúci úder bol zo strany rozhodcu vyhodnotený ako zakázaný a rodák z Nitry tak pár momentov poriadne tŕpol.

„Bál som sa, že to bude diskvalifikácia, ale bola to nehoda, nechcel som trafiť zadnú časť hlavy.“

Nakoniec sa aj napriek predčasnému ukončeniu súboj dobodoval a slovenskej výprave tak padol poriadny kameň zo srdca.

Buday totiž až na posledný moment zápas ovládol a o víťazovi tak nebolo pochýb, čo potvrdili aj rozhodcovia, ktorí prisúdili všetky tri kolá na 'Badyho' stranu.

„Určite som so svojim výkonom spokojný. Veľmi dobre sme sa na súpera pripravili. Všetko šlo podľa plánu, ktorý sme s tímom zvolili, čiže som šťastný z výhry. “

Buday prezradil, že od agilného súpera očakával viac kopov z otočky, ako ich predvádzal v predchádzajúcich zápasoch, ale okrem toho ho v podstate nič neprekvapilo.

Slovenský reprezentant bol dominantný hlavne v klinči na pletive, čo sa prejavovalo takmer po celý čas súboja, keď Barnett nedokázal z nebezpečnej pozície unikať a inkasoval množstvo tvrdých kolien na stred tela.

V jedom momente sa dokonca zdalo, že súboj rozhodca ukončí. Po jednom z kopov sa totiž Barnett s nepríjemným výkrikom porúčal k zemi. Duel ale nakoniec pokačoval až do inkriminovaného momentu.

Prvý krok v UFC má tak Buday úspešne za sebou a bude zaujímavé sledovať, kam sa v najťažšej váhovej kategórii po tejto výhre zaradí. Sám víťaz v tom jasno nemá.

„Nie som si istý, kam ma táto výhra v divízii posunie. Zrejme ešte potrebujem nejaké výhry, aby som sa dostal do rebríčka najlepších. Budem ale tvrdo pracovať a dokážem, že sem patrím.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ten úder bol poriadne tvrdý, prezradil po výhre v UFC Martin Buday