Studenič aj Ružička v prípravných kempoch skončili a vrátili sa do juniorky

Marián Studenič v prípravnom kempe New Jersey končí.
Marián Studenič v prípravnom kempe New Jersey končí. (Autor: TASR)
Sportnet|20. sep 2017 o 09:01

V predsezónnom kempe Calgary Flames naďalej zostáva slovenský útočník Marek Hrivík.

NEWARK. Slovenský útočník Marián Studenič už nepokračuje v prípravnom kempe hokejistov New Jersey Devils pred nastávajúcou sezónou NHL.

Studenič sa ocitol na zozname šiestich hráčov, s ktorými sa Devils rozlúčili pri utorkovom prvom "zoštíhľovaní" súpisky.

Osemnásťročný pravý krídelník zamieril do svojho klubu Hamilton Bulldogs v juniorskej OHL. V hlavnom kempe New Jersey zostalo 31 útočníkov, 16 obrancov a 5 brankárov.

Informuje o tom portál nj.com.

Predchádzajúce skvelé výkony v nováčikovskom kempe New Jersey priniesli odchovancovi skalického hokeja Studeničovi odmenu v podobe pozvánky do hlavného kempu.

Rodák z Holíča si vyslúžil pochvalu od Ricka Kowalského, ktorý je hlavným koučom farmárskeho družstva Binghamton Devils v AHL, aj od generálneho manažéra Raya Shera.

V tvrdej konkurencii hlavného kempu medzi 33 útočníkmi sa však nepresadil.

Podobne je na tom aj Adam Ružička. Mladý slovenský hokejista už nepokračuje v predsezónnom prípravnom kempe Calgary Flames.

Klub NHL ho v utorok poslal do kanadskej juniorky, aj ďalšiu sezónu tak začne v Ontario Hockey League (OHL) v tíme Sarnia Sting. Informoval o tom portál theobserver.ca.

Osemnásťročný útočník bol tento rok jedným z dvoch draftovaných Slovákov, Flames si ho vybrali v 4. kole zo 109. miesta. V Calgary absolvoval nedávno nováčikovský kemp, po ktorom dostal od predstaviteľov klubu aj pozvánku do hlavného.

V ňom ale nedostal šancu ukázať sa v prípravných stretnutiach. Kanadský klub urobil v utorok prvé škrty v kádri, ktoré sa dotkli až 20 hráčov, medzi nimi aj Ružičku.

V predsezónnom kempe Calgary Flames naďalej zostáva druhý slovenský útočník Marek Hrivík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Studenič aj Ružička v prípravných kempoch skončili a vrátili sa do juniorky