Marián Hossa: Najdôležitejšie bude prežiť prvé minúty

SITA|26. feb 2010 o 21:26

Slovenskí hokejisti sa snažia nič nemeniť v zaužívanej príprave na stretnutie ani pred piatkovým semifinále olympijského turnaja vo Vancouveri proti Kanade, ktoré bude pre celý tím jedným z najväčších a najdôležitejších zápasov v reprezentačnom drese.

VANCOUVER.

"Treba to brať ako bežný duel, aj keď jeho význam je obrovský. S prípravou to netreba preháňať, nič špeciálne nerobíme. Vieme, čo musíme hrať, aby sme boli úspešní," uviedol po piatkovom rannom rozkorčuľovaní jeden z hlavných útočných tromfov mužstva trénera Jána Filca Marián Hossa. Kanonier tímu NHL Chicago Blackhawks zatiaľ nepociťuje žiadne väčšie napätie.

"Pred zápasom sa však určite dostaví. Svoj rituál meniť nebudem, ako vždy sa najem a potom pôjdem spať. Včera sme si dobre oddýchli a poprechádzali sa po meste," vyhlásil 30-ročný krídelník, ktorý je spolu so svojím kolegom z útoku Pavlom Demitrom najproduktívnejším Slovákom na ZOH 2010.

Obaja majú na konte zhodne po dva góly a päť prihrávok. "Čo sa očakávanej atmosféry týka, bude to ako v play-off zápase, keď sa hrá vonku. Musíme prežiť prvých desať minút, to bude najdôležitejšie," dodal Marián Hossa.

Veľký význam piatkového večerného stretnutia proti Kanade vníma aj kapitán národného výberu Zdeno Chára.

"Určite je to niečo, čo sa pre hokejistu vyskytne raz za život. Zvlášť pre nás z takej malej krajiny ako Slovensko. Vieme, o čo hráme. Máme obrovskú šancu urobiť krásny úspech a krásny výsledok. Aj keď hráme proti najsilnejšiemu tímu na turnaji, všetci si musíme byť vedomí, že každý je zdolateľný. Musíme tomu veriť. Kanada urobí všetko pre to, aby zvíťazila, my však musíme hrať svoju hru, svoj systém a potom sa môže stať všetko," povedal najvyšší muž na turnaji Chára.

Semifinálový zápas XXI. zimných olympijských hier vo Vancouveri Kanada - Slovensko je v piatok 26. februára na programe od 18.30 h miestneho času (už v sobotu 27. 2. o 3.30 h SEČ) v hale Canada Hockey Place. Druhú semifinálovú dvojicu tvoria Fínsko a USA.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Marián Hossa: Najdôležitejšie bude prežiť prvé minúty