Neapol je takmer dokonalý a Hamšík má skvelé vlastnosti, tvrdí Guardiola

Hamšík (vpravo) hral proti City v roku 2011.
Hamšík (vpravo) hral proti City v roku 2011. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|16. okt 2017 o 19:18

Líder anglickej ligy privíta v utorok v šlágri Ligy majstrov prvý tím talianskej ligy. Manchester City verzus SSC Neapol.

BRATISLAVA. Koncom septembra si útočník Manchester City Sergio Agüero počas reprezentačnej prestávky odskočil z Anglicka do Amsterdamu na koncert popového speváka Maluma, s ktorým sa osobne pozná.

Pri ceste na letisko však vodič taxíka nabúral do stĺpa. Náraz bol taký silný, že vymrštil aj airbagy. Agüera okamžite previezli do nemocnice. Zlomil si rebrá.

Liga majstrov, utorok o 20.45

E-skupina: Spartak Moskva - FC Sevilla, Maribor - FC Liverpool

F-skupina: Feyenoord Rotterdam - Šachtar Doneck, Manchester City - Neapol (Digi Sport 4)

G-skupina: Lipsko - FC Porto, AS Monaco - Besiktas Istanbul

H-skupina: APOEL Nikózia - Borussia Dortmund, Real Madrid - Tottenham (Digi Sport 5)

„Keby som nebol pripútaný, už by som teraz o tom asi nehovoril," vyhlásil 29-ročný Argentínčan. Pôvodne mal Agüero pauzovať až šesť týždňov, ale napokon sa vrátil na ihrisko oveľa skôr.

V sobotňajšom zápase Premier League proti Stoke City už bol pripravený na lavičke náhradníkov. Do hry nezasiahol, napriek tomu City vyhralo 7:2.

Agüero je už legendou City. V posledných šiestich sezónach bol päťkrát najlepším strelcom tímu. V 261 zápasoch za Citizens dal už 176 gólov.

Aj v tejto sezóne je streleckým lídrom, ale na góly nie je sám. City ťaží zo štvorice Agüero (sedem gólov), Gabriel Jesus (7), Raheem Sterling (7), Leroy Sané (6) - spolu dali 27 z 36 gólov tímu.

City v posledných troch domácich zápasoch zdolal súperov rozdielom minimálne piatich gólov. Výkony tímu ukazujú správne nasadenie, kvalitu i skúsenosti. Tabuľku anglickej súťaže vedie o dva body pred mestským rivalom United.

Takto dobrý vstup do sezóny nepamätajú ani tí najväčší pamätníci britského futbalu. Dvadsaťdeväť gólov v iba ôsmich zápasoch naposledy zaznamenal Everton, a to na konci predminulého storočia, v roku 1894.

A najvyššie ambície majú Citizens aj v Lige majstrov. Pod vedením katalánskeho mága Pepa Guardiolu v Lige majstrov v tejto sezóne ešte neinkasovali. Ich obranu však v utorok preverí Neapol, ktorý pripomína časy legendárneho Diega Maradonu.

Veľký tréner kričí wau. Prečo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Neapol je takmer dokonalý a Hamšík má skvelé vlastnosti, tvrdí Guardiola