Chcem svoje medzinárodné skúsenosti vniesť do slovenského MMA, hovorí cutman Marek Kudlička

(Zdroj: Facebook: Marek Kudlička)
Vladimír Bilohuščin|20. feb 2022 o 17:30

Elitného cutmana čaká premiéra v organizácii RFA.

BRATISLAVA. Významný progres na domácej scéne nezaznamenali podujatia iba po stránke kvality súbojov, ale míľovými krokmi sa pohol vpred aj servis pre bojovníkov. Neodmysliteľnou súčasťou eventov sú uź aj cutmani.

Jedným z nich je aj hlavná osobnosť Slovakia Cutman Teamu Marek Kudlička, ktorý patrí medzi rešpektované osobnosti nie len u nás, ale aj v zahraničí.

„Od malička ma zaujímali bojové športy ako box a thajský box, neskôr aj jiu-jitsu,“ opisuje svoju cestu Kudlička. „Po nejakom čase som začal zisťovať, kto je to cutman a čo všetko robí pre zápasníka. Ako mu vie pomôcť vyhrať zápas, zastaviť krvácanie a umožniť mu bojovať v ďalšom kole.“

Po ťažkých začiatkoch sa Marek postupne dostal na špicu, keď s certifikátmi ako ICA (International Cutman Association), kde je jeden z prezidentov, či IMMAF Cutman Certifikat môže momentálne pôsobiť v každej svetovej organizácii. V roku 2019 bol dokonca v Rakúsku vyhasený za cutmana roka.

Momentálne sa Kudlička okrem v podstate všetkých domácich organizáciách pravidelne objavuje v Poľsku, Nemecku, Rakúsku, ale asi najviac ho vyťažuje prestížna liga ACA. Nečudo, že spolupracuje s tými najlepšími cutmanmi sveta.

„Jeden z najväčších zážitkov bolo pre mňa stretnúť sa osobne s Jacobom “Stitch“ Duranom, legendou medzi cutmanami, sledoval som ho v UFC, v boxe s Kličkovcami, videl som ho hrať vo filme Creed, kde hrá seba ako cutmana. A teraz robím takú istú prácu.

Okrem toho som spoznal môjho veľmi dobrého kamaráta Vahagna Petrosyana či anglických cutmanov, ktorí pracujú v Bellatore, UFC, ACA… Sme skvela partia.

Už onedlho pritom Kudličku čaká práca pre ďalšiu organizáciu, konkrétne RFA, kde bude pôsobiť spolu so svojim Cutman Team Slovakia.

„Mám rád nové výzvy a nové začiatky,“ komentuje Marek svoje angažmán v RFA. „Chcem svoje medzinárodne skúsenosti vniesť do slovenského MMA a bojových športov a pomôcť so svojim tímom najlepšie ako vieme.“

Nečudo, že aj táto výzva vedie k jedinému cieľu - byť najlepší vo svojom obore a stať sa súčasťou tých najlepších zápasov doma, ale aj vo svete. „To je asi snom každého cutmana.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Chcem svoje medzinárodné skúsenosti vniesť do slovenského MMA, hovorí cutman Marek Kudlička