Hamšík by chcel v Turecku získať titul. Počas leta prišli dôležití hráči

Marek Hamšík.
Marek Hamšík. (Autor: SITA/AP)
TASR|21. júl 2021 o 15:54

Do Trabzonsporu prišiel z Göteborgu.

ISTANBUL. Slovenský futbalista Marek Hamšík, ktorý má za sebou prvé tréningy s novými spoluhráčmi z tureckého futbalového klubu Trabzonspor, by rád bojoval o titul v Süper Lig.

"V Neapole sme bojovali o titul, ale nikdy som sa z neho netešil. To by som chcel zažiť v Trabzonspore. Teším sa, že som súčasťou klubu a jeho fanúšikov. Každý v tomto meste žije pre futbal. Dúfam, že fanúšikov potešíme," citoval slová kapitána slovenskej reprezentácie internetový portál hurriyet.com.tr.

"Ďakujem fanúšikom za záujem, ktorý o mňa prejavili. Máme fanúšikov, ktorí mužstvo fanaticky podporujú, rovnako ako v Neapole. To sa mi páči. Keď budem strieľať góly a asistovať, budem šťastný. Najdôležitejší je tím a jeho úspech," dodal 33-ročný stredopoliar.

Už pred príchodom do mesta pri Čiernom mori sa o prestupe rozprával so spoluhráčmi, najmä s Jurajom Kuckom, ktorý patril k početnej slovenskej enkláve v Trabzonspore v ročníku 2017/2018.

"Čakám na okamih, keď budem môcť bojovať pre klub. Som futbalista, ktorý chce prispieť k dosiahnutiu cieľa. Spoluhráči boli od prvej chvíle skvelí, otvorení komunikácii a rýchlo ma prijali medzi seba. Aj z fanúšikov je cítiť láska a vášeň," prezradil.

Podľa slov Hamšíka sa Trabzonspor v lete dostatočne posilnil: "Prišli dôležití hráči a očakávania sú vysoké. Sme v prípravnom kempe a bude čas na rozhovor s trénerom o mojej úlohe."

Hamšíkova zmluva s Trabzonsporom má podľa medializovaných informácií hodnotu 1,5 milióna eur za sezónu, pričom dostane aj bonus za podpis kontraktu vo výške 700 000 eur. Štvrtému tímu minulej sezóny najvyššej tureckej súťaže sa upísal na dva roky.

Rodák z Banskej Bystrice strávil väčšinu kariéry v talianskom Neapole, pod Vezuvom pôsobil v rokoch 2007 až 2019. Dvakrát s ním získal Taliansky pohár a strelil 121 gólov, čím prekonal aj strelecký rekord legendárneho Argentínčana Diega Maradonu.

Neskôr pôsobil v čínskom Ta-liane a v marci sa dohodol na krátkodobom kontrakte s Göteborgom, za ktorý stihol odohrať šesť ligových zápasov a streliť jeden gól. Hráčom tureckého klubu sa oficiálne stal 1. júla.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Hamšík by chcel v Turecku získať titul. Počas leta prišli dôležití hráči