Marek Čech údajne túži po Neapole, záujem má aj West Bromwich

SITA|13. júl 2008 o 17:20

PORTO 13. júla (SITA) - Podľa talianskeho denníka Corriere dello Sport túži slovenský futbalista Marek Čech prestúpiť do SSC Neapol, pravdepodobnejšie sa však javí pôsobenie v najvyššej anglickej futbalovej ...

PORTO 13. júla (SITA) - Podľa talianskeho denníka Corriere dello Sport túži slovenský futbalista Marek Čech prestúpiť do SSC Neapol, pravdepodobnejšie sa však javí pôsobenie v najvyššej anglickej futbalovej súťaži - Premier League. V prípade ak by 25-ročný ľavý obranca napokon zamieril na Apeninský polostrov, v drese "Partenopei" by sa stretol s ďalším stabilným členom slovenskej reprezentácie a najväčšou hviezdou klubu Marekom Hamšíkom. Rodák z Trebišova v súčasnosti pôsobí v portugalskom veľkoklube FC Porto, v priebehu uplynulej sezóny 2007/2008 ho však z obrannej formácie "drakov" vytlačil Uruguajčan Jorge Fucile. Marek Čech ma síce s úradujúcim portugalským majstrom zmluvu až do roku 2009, predstavitelia Porta sa ho však s najväčšou pravdepodobnosťou budú snažiť predať inému klubu počas letného prestupového obdobia, o rok by totiž mohol odísť bez nároku na odstupné. Talianske médiá však predpokladajú, že bývalý hráč Interu Bratislava či Sparty Praha by mal zakotviť v kádri nováčika Premier League West Bromwich Albion. "Otázka Marekovej budúcnosti musí byť vyriešená čo najskôr. Spočiatku sme mali viacero ponúk, niekoľko záujemcov sa však kvôli dlhému obdobiu neistoty stiahlo. V súčasnosti zvažujeme ponuky dvoch klubov," cituje hráčovho agenta Juraja Vengloša internetová stránka www.goal.com.

Čech prišiel do Porta pred ročníkom 2005/2006 zo Sparty Praha a má na konte dovedna už 5 ligových titulov. V sezóne 2000/2001 sa tešil v drese Interu Bratislava a neskôr dvíhal víťazný pohár štyri ročníky za sebou. Na konci sezóny 2004/2005 ešte na Letnej v českej metropole a následne trikrát v rade v Porte.

Nachádzate sa tu:
Domov