Marek Čech po roku opäť portugalským majstrom

SITA|20. máj 2007 o 22:21

PORTO 20. mája (SITA) – Staronovým futbalovým majstrom Portugalska sa po nedeľňajších stretnutiach záverečného 34. kola domácej najvyššej súťaže stali hráči FC Porto. Zverenci trénera Jesualda Ferreiru ...

PORTO 20. mája (SITA) – Staronovým futbalovým majstrom Portugalska sa po nedeľňajších stretnutiach záverečného 34. kola domácej najvyššej súťaže stali hráči FC Porto. Zverenci trénera Jesualda Ferreiru mali v domácom zápase s CD Das Aves všetko vo svojich rukách , keďže pred dvojicou lisabonských prenasledovateľov Sporting a Benfica mali “draci” pred posledným kolom na čele tabuľky náskok jedného, resp. dvoch bodov. Porto v drese aj so slovenským reprezentačným obrancom Marekom Čechom (proti Avesu prišiel na ihrisko v 85. min za Lucha Gonzaleza) po prvom polčase len remizovalo so súperom 1:1, po zmene strán však Lisandro Lopez dvoma presnými zásahmi a Miguel Jorge Ribeiro vlastným gólom rozhodli na Estadio do Dragao o víťazstve domácich 4:1. “Bielo-modrí” získali už svoj 22. ligový titul v histórii klubu a obhájili prvenstvo z minulej sezóny, keď dokonca získali po triumfe v domácom pohári aj veľmi cenené double.

Zvyšným dvom ašpirantom na titul Sportingu Lisabon a jeho mestskému rivalovi Benfice Lisabon víťazstvá v záverečnom 30. kole nepomohli. Zverenci trénera Paula Benta zdolali na vlastnej pôde Belenenses jednoznačne 4:0 a napokon skončili na druhej priečke. Na štadióne Benficy, kam zavítala Academica Coimbra, sa zrodilo víťazstvo domácich 2:0, pričom mužstvo kouča Fernanda Santosa získalo konečné tretie miesto.


Nachádzate sa tu:
Domov