Maradona pripísal voľbu pápeža Božej ruke

(Autor: TASR/AP)
SITA|14. mar 2013 o 14:43

Jorge Bergoglio prijal duchovné meno František. Je o ňom známe, že patrí k verným fanúšikom argentínskeho klubu San Lorenzo.

RÍM. Komentáre k výsledku voľby novej hlavy katolíckej cirkvi by neboli úplné, keby sa k Argentínčanovi na svätopeterskom stolci nevyjadril "futbalový pápež" Diego Maradona.

Jeden z najlepších futbalistov všetkých čias sa blysol bonmotom, že kardinála Jorgeho Bergoglia obliekla do bieleho rúcha tá istá Božia ruka, ktorá kapitánovi argentínskej reprezentácie "pomohla" dostať loptu do siete Anglicka v štvrťfinále majstrovstiev sveta 1986.

Maradona vtedy otvoril skóre jasnou rukou, ale rozhodcovia to nepostrehli. Argentína vyhrala 2:1, Maradona napravil svoje morálne zlyhanie azda najkrajším gólovým sólom v dejinách futbalu, a napokon získala po ďalších výhrach nad Belgickom a Nemeckom druhý titul majstrov sveta.

"Som skutočne prešťastný a rovnaké nadšenie určite prežíva celý argentínsky ľud. V mojej vlasti si všetci pamätajú Božiu ruku zo šampionátu v roku 1986. Teraz ruka Boha vybrala argentínskeho pápeža," vyhlásil 52-ročný Maradona.

Jorge Bergoglio prijal duchovné meno František. Je o ňom známe, že patrí k verným fanúšikom argentínskeho klubu San Lorenzo.

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Južná Amerika»Maradona pripísal voľbu pápeža Božej ruke