Mannymu Pacquiaovi len tesne pred zápasom s Matthyssem diagnostikovali vrodenú srdcovú chorobu

Adrián Mečiar|20. júl 2018 o 02:00

Legendárny Filipínec nepočúvol rady lekárov a zápas nezrušil.

Manny Pacquiao pred pár dňami podal fantastický výkon, keď v siedmom kole zastavil Lucasa Matthysseho. Aj keď v ringu Filipínec vyzeral ako „Pacquiao starých čias“, len tesne pred týmto súbojom sa u neho prejavili vážne zdravotné komplikácie.

Pacquiao sa podľa slov svojho manažéra týždeň pred zápasom počas tréningu opakovane sťažoval na problémy s dýchaním, a preto bol hospitalizovaný v nemocnici v Manile.

Lekári vykonali viacero testov, vrátane EKG či angiogramu, aby skontrolovali, či je v poriadku srdce 39-ročného boxera.

Pacquiaov tím nezverejnil presnú diagnózu, no potvrdil, že lekári u neho skutočne zistili ´vrodenú srdcovu chorobu´ a odporučili mu zrušiť súboj s Matthyssem.

Legendárny boxer však ich rady nepočúvol a podpísal reverz.

Pacquiao sa rozhodol nechať si to pre seba a toto tajomstvo neprezradil dokonca ani svojmu tímu alebo vlastnej rodine, ktorá v tom čase už bola v Malajzii. Pacquiao nechcel, aby sa znepokojovali o jeho zdravotný stav.

Mannyho dlhočoný kamarát a v súčasnosti hlavný tréner Buboy Fernandez sa o tom dozvedel až po Pacquaiovom prepustení z nemonice. „Buboy plakal, keď sa to dozvedel,“ povedal Pacquiao. „Ale ja som mu povedal, aby zostal silný a pokračoval v jeho práci. Boh sa postará o zvyšok.“

Do Malajzie Pacquiao priletel 9. júla, teda len deň po hospitalizácii. Ďalšie dva dni netrénoval.

Doktori v Malajzii podľa všetkého v predzápasových testoch nezachytili túto srdcovú chorobu a Pacquiao tak mohol boxovať. Matthysseho ukončil na TKO v siedmom kole. Pre Pacquiaa išlo prvý knokaut od roku 2009.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mannymu Pacquiaovi len tesne pred zápasom s Matthyssem diagnostikovali vrodenú srdcovú chorobu