Mancini: Za prehru môžem ja, zvolil som nesprávnu taktiku

(Autor: SITA/AP)
SITA|25. okt 2012 o 13:16

Manchester City má po troch kolách v skupine Ligy majstrov na konte len jediný bod.

AMSTERDAM. Holandský futbalový tím Ajax Amsterdam zvíťazil na domácom ihrisku nad anglickým šampiónom Manchestrom City 3:1 v 3. kole skupinovej fázy Ligy majstrov 2012/2013.

Po vyše dvadsiatich minútach sa hostia dostali do vedenia gólom Francúza Samira Nasriho, do polčasovej prestávky však vyrovnal útočník Ajaxu Siem de Jong.

V druhom polčase udreli Holanďania, keď sa v 57. min po rohovom kope hlavičkou presadil Niklas Moisander a o jedenásť minút neskôr sa dočkal aj aktívny Christian Eriksen. Hostia prišli v strede ihriska o loptu a hráči Ajaxu to využili na rýchly protiútok.

V pokutovom území sa k lopte dostal spomenutý Ch. Eriksen, ktorý svojim pokusom trafil do Micaha Richardsa a od neho sa lopta odrazila za chrbát bezmocného Harta.

Tréner anglického šampióna Roberto Mancini zobral po stretnutí prehru "na seba". "Ajax predviedol lepšiu hru a je to moja chyba. Mojich hráčov som na tento zápas správne nepripravil, takže beriem plnú zodpovednosť za túto prehru," povedal 47-ročný Talian.

"Očakával som, že Holanďania budú hrať inak, a preto sme prehrali. Ajax sme určite nepodcenili, ale zlyhal som v príprave našej taktiky," prezradil v rozhovore pre Sky Sports Mancini.

"Myslím si, že sme mali veľa príležitostí skórovať. V Lige majstrov sa musíte, ak sa vám nedarí, strelecky presadiť," dodal kouč anglického majstra.

Holandský majster sa vďaka víťazstvu dostal na 3. miesto tabuľky D-skupiny pred Manchester City, ktorý zatiaľ získal len jeden bod za remízu 1:1 s Borussiou Dortmund v 2. kole hlavnej fázy Ligy majstrov.

Ajax Amsterdam - Manchester City 3:1

Góly: 45. Jong, 57. Moisander, 68. Eriksen - 22. Nasri

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mancini: Za prehru môžem ja, zvolil som nesprávnu taktiku