Manažér Cannondaleu: Máme tím schopný pracovať pre Sagana

V nedeľu skončil Sagan tretí.
V nedeľu skončil Sagan tretí. (Autor: SITA/AP)
SITA|31. mar 2014 o 11:43

Stále nie je isté, v ktorom tíme bude Peter Sagan pôsobiť budúcu sezónu.

BRATISLAVA. Stále existuje šanca, že slovenský cyklista Peter Sagan bude pokračovať aj na budúci rok v kariére v talianskom tíme Cannondale. Pred začiatkom nedeľňajších klasických pretekov Gent - Wevelgem (Sagan obsadil 3. miesto) to vyhlásil manažér tímu Cannondale Roberto Amadio.

Saganov agent Giovanni Lombardi pre server Cyclingnews zdôraznil, že pre svojho klienta sa pokúsi vyjednať čo najlepší a najvýhodejší kontrakt do budúcnosti. Zároveň dodal, že až do skončenia dôležitých pretekov Paríž - Roubaix (14. 4.) sa nebude formálne rokovať o Saganovej cyklistickej budúcnosti.

Hovorí sa o troch miliónoch

Sagan je zmluvne viazaný s Cannondalom od začiatku svojej profesionálnej kariéry na ceste v roku 2010 až do konca sezóny 2014. V médiách už dávnejšie prehrmeli informácie o tom, že o jeho služby majú záujem popredné tímy Tinkoff-Saxo, Astana či novotvoriace sa zoskupenie okolo jazdca formuly 1 Fernanda Alonsa, ktorý má so Saganom kamarátsky vzťah.

"Rozprávame sa, rokujeme, hľadáme spoločnú reč. Takže aj možnosť, že Sagan zostane u nás, existuje. Novinári nás stále bombardujú otázkami, kedy Sagan odíde a kritizujú nás prakticky v každých pretekoch. My sa však tým nezaoberáme. Nezaujíma nás, čo píšu Gazzetta dello Sport, L´Equipe či ostatní. Koncentrujeme sa len na preteky a náš tím,“ vyhlásil manažér Cannondalu Amadio.

Jeden z dôležitých mužov v talianskom tíme ďalej povedal, že Sagan je po športovej stránke v Cannondale spokojný. Komplikovanejšie je to s ekonomickou stránkou. Podľa niektorých informácií Lombardi sa snaží pre Sagana vybaviť kontrakt presahujúci ročnú gážu 3 milióny eur, čo môže Cannondale asi len ťažko ponúknuť.

Chce vyhrať Okolo Flámska a Paríž - Roubaix

Cannondale, vtedy ešte pod názvom Liquigas, presne zo spomenutých ekonomických dôvodov stratil na jar 2013 znamenitého vrchára Vincenza Nibaliho, ktorého preplatila bohatšia Astana. Už v jej drese sa stal vlani víťazom Giro d´Italia a skončil druhý na Vuelte.

"Je to iba ekonomický problém. Po športovej stránke napriek kritike neustále dokazujeme, že máme tím schopný pracovať pre Sagana. Na pretekoch Miláno - San Remo sme ako jediný tím tvrdo makali od štartu pretekov a v piatok na Harelbeke zasa naši jazdci robili svoju prácu vpredu, kým to bolo potrebné,“ povedal Amadio.

Sagan túži po víťazstvách na veľkých klasikách Okolo Flámska a Paríž - Roubaix, aj preto sa teraz nechce rozptyľovať naťahovačkami s možným prestupom do iného tímu. Amadio tvrdí, že ani prípadné triumfy na týchto pretekoch by už nemali mať vplyv na jeho jazdeckú hodnotu vzhľadom na budúcu zmluvu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Manažér Cannondaleu: Máme tím schopný pracovať pre Sagana