Mám ponuky z Talianska, hovorí reprezentant Mak

(Autor: TASR)
SITA|17. apr 2013 o 09:54

Slovenský útočník hľadá novú výzvu. V Norimbergu nehrávam a vlastne ani neviem prečo, prezradil.

NORIMBERG. Slovenský futbalový reprezentant Róbert Mak prezradil, že sa o jeho služby skutočne zaujímajú talianske kluby.

Nemecký denník Bild v utorok referoval o možnosti Makovho prestupu do SSC Neapol, 22-ročný hráč 1. FC Norimberg si však chce detaily o svojej budúcnosti nechať pre seba.

"Mám ponuky z klubov talianskej najvyššej súťaže, ale keďže je všetko v štádiu rokovania, nechcel by som prezrádzať ich mená. Nebolo by dobré to zakríknuť, keďže ešte nie je nič na papieri," vysvetlil Mak.

Bývalý zakončovateľ Manchestru City a Slovana Bratislava zdôvodnil rozhodnutie odísť z bundesligového klubu tým, že nedostáva dostatok príležitostí v dueloch nemeckej najvyššej súťaže.

"V Norimbergu nehrávam a vlastne ani neviem prečo, takže som sa rozhodol poobzerať sa po novej výzve," povedal Róbert Mak.

"Dúfam, že sa všetko vyrieši v priebehu najbližších týždňov. Verím, že si v budúcej sezóne zahrám v kvalitnom a ambicióznom mužstve," uviedol futbalista, ktorého viaže s 1. FC zmluva do roku 2015.

"S klubom som o tom už komunikoval a mám prísľub, že by som za istých podmienok mohol zmeniť dres. Povedali, že mi v odchode nebudú brániť, všetko však záleží na odstupnom, ktoré za mňa musí záujemca zaplatiť," dodal Mak pre agentúru SITA.

Trojnásobný slovenský reprezentant sa od polovice februára neobjavil v zostave Michaela Wiesingera, ten mu od svojho príchodu na lavičku 1. FC Norimberg dal príležitosť len v štyroch prípadoch ako striedajúcemu hráčovi.

Mak sa v minulosti prostredníctvom twitterového konta prezentoval kritikou bývalého trénera Dietra Heckinga, keď neuniesol vystriedanie v prvom polčase zápasu 7. kola tohto bundesligového ročníka na pôde Freiburgu (0:3). Za vulgárny počin sa síce ospravedlnil, no aj tak ho v októbri 2012 takmer na mesiac preradili do rezervného tímu.

Dvadsaťdvaročný ofenzívny stredopoliar nastúpil v tejto sezóne šesťkrát v základnej zostave A-mužstva 1. FC Norimberg, celkovo hral v pätnástich dueloch nemeckej najvyššej súťaže, ale strelecky sa nepresadil. 1. FC Norimberg figuruje po 29 kolách s 38 bodmi na 11. priečke tabuľky nemeckej I. bundesligy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mám ponuky z Talianska, hovorí reprezentant Mak