Málokto spravil pre malý futbal na Slovensku tak veľa. Zomrel Jozef Václav

Jozef Václav zomrel vo veku 54 rokov.
Jozef Václav zomrel vo veku 54 rokov. (Autor: SZMF)
Michal Šášky|31. jan 2021 o 18:00

Prvý prezident SZMF prehral boj s koronavírusom.

BRATISLAVA. Zakladateľ a prvý prezident Slovenského zväzu malého futbalu (SZMF) Jozef Václav zomrel vo veku nedožitých 55 rokov.

Posledné dni strávil v nemocnici s ochorením covid-19.

Pri malom futbale pôsobil viac ako štvrťstoročie. Bol spoluzakladateľom Bratislavskej ligy malého futbalu (BLMF) a neskôr aj Európskej federácie malého futbalu (EMF). 

Od roku 2006 až do roku 2014 bol prvým prezidentom SZMF a v roku 2020 získal čestné ocenenie za prínos pre malý futbal na Slovensku.

„Jožkov náhly odchod ma hlboko zarmútil a určite tak celé hnutie malého futbalu na Slovensku i v Európe. Jožko bol pevne spätý s malým futbalom. Nepoznal som väčšieho a úprimnejšieho fanúšika malého futbalu na Slovensku. Jeho dobráckosť a úprimnosť mi bude veľmi chýbať,“ reagoval prostredníctvom webu SZMF súčasný prezident Peter Králik.

Veľkého uznania sa mal dočkať na domácich majstrovstvách Európy, ktoré sa mali konať na jeseň 2020 v Košiciach. Pre pandémiu sa presunuli na budúci rok.

„Tento rok som sa špeciálne tešil na jednu udalosť, keď som mal na ME v Košiciach odovzdať Jožkovi cenu za špeciálny prínos pre malý futbal. S Jožkom sme sa na to spoločne tešili a dúfali, že to bude pred vypredanou Steel Arenou. Žiaľ, už sa tak nestane.

Rád by som vyjadril úprimnú sústrasť jeho dcére Martine, manželke Zuzane, celej jeho rodine a všetkým priateľom. Je to pre nás všetkých veľká strata,“ dodal Králik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Malý futbal»Málokto spravil pre malý futbal na Slovensku tak veľa. Zomrel Jozef Václav