Malkin sa o rok možno vráti do KHL

(Autor: SITA/AP)
SITA|7. jún 2013 o 10:38

Rozpočet Pittsburghu neunesie v budúcej sezóne všetky hviezdy. Odchodom ruského kanoniera by ušetrili deväť miliónov.

PITTSBURGH. Ruská hviezda Jevgenij Malkin by sa po skončení súčasnej zmluvy s klubom zámorskej hokejovej NHL Pittsburgh Penguins mohol vrátiť do Ruska. Informuje o tom denník Sport-Express s odvolaním sa na zámorské médiá.

"Pittsburgh sa bude musieť zbaviť jedného z lídrov pre znižovanie platového stropu. Keďže odchod Sidneyho Crosby je prakticky vylúčený, Penguins si budú musieť vybrať medzi obrancom Krisom Letangom a Jevgenijom Malkinom. A väčšinový názor je, že na rade bude práve Malkin. V takom prípade je v hre aj jeho návrat do rodného Ruska," uvádza sa v správe Sport-Expressu. Dvadsaťšesťročný ruský útočník má s Pittsburghom zmluvu ešte na nasledujúcu sezónu.

Jevgenij Malkin sa od leta 2006 vypracoval na jednu z najväčších hviezd zámorskej NHL. Na svojom konte má niekoľko individuálnych ocenení a v sezóne 2008/2009 získal s Pittsburghom prestížny Stanleyho pohár.

S národným tímom vybojoval na MS medaily všetkých hodnôt. Zlato v Helsinkách 2012, striebro v Kolíne 2010 a bronz vo Viedni 2005 aj o dva roky neskôr v Moskve.

Rodák z mesta Magnitogorsk pôsobil vo vlasti iba v materskom Metallurgu a v prípade návratu domov by jeho hokejové kroky smerovali s veľkou pravdepodobnosťou do rodiska.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Malkin sa o rok možno vráti do KHL