Mal problém vidieť, napriek tomu Dillashaw v špičkovom zápase vyhral

Daniel Stankovič|25. júl 2021 o 04:33 (aktualizované 25. júl 2021 o 04:36)

Problémy v zápase ho nezlomili.

LAS VEGAS. Návrat dopingového hriešnika TJ Dillashawa (17-4 MMA) dopadol pri jeho návrate po viac než dvojročnej pauze na výbornú.

Bývalý dvojnásobný šampión bantamovej váhy UFC sa vo fantastickom hlavnom zápase turnaja UFC Vegas 32 stretol s elitným bojovníkom divízie Corym Sandhagenom (14-3 MMA).

Päťkolový taktický súboj plný skvelých výmien tak v postoji, ako na zemi nebol však pre Dillashawa prechádzka rúžovou záhradou. Svedčí o tom aj výsledok duelu, ktorí bodoví rozhodcovia tesne prisúdili v pomere dva ku jednému na jeho stranu.

Rodák z Kalifornie mal v prvých kolách na mále a nepridal tomu ani veľký cut nad pravým okom, z ktorého mu hojne tiekla krv do oka.


Zranenie malo pôvod už v prípravnom kempe - kvôli nemu sa zápas na prvý krát musel preložiť. Na moment to dokonca vyzeralo, že kvôli veľkosti otvorenej rany rozhodca ukončí súboj.

Sandhagenove údery dokázali nachádzať svoj cieľ a bol to až sústredenejší prístup so zmenami rytmov útokov, úderových kombinácií či práca na zemi, ktoré zastavili vznikajúce problémy Dillashawa. 

Mám rád Coryho, bolo skvelé sa vrátiť. Zo začiatku to bolo trocha z mojej strany strnulé, ale dokázal som sa vzchopiť. Vážení, ocko je späť.

Chcem bojovať o opasok, budú to ľahko zarobené peniaze. Ak nie, tak mi dajte hocikoho z prvej päťky rebríčka, poďme na to,“ povedal po tesnom víťazstve 35-ročný Američan.

V reakcii na výhru Dillashawa sa na sociálnej sieti ohlásil prvý záujemca o súboj. Nie veľmi prekvapujúco to bol jeho bývalý tímový kolega a dlhoročný rival Cody Garbrandt.

Obaja zápasníci si už v minulosti pomerali sily, pričom v oboch prípadoch bol úspešnejší Dillashaw, avšak vo svetle jeho dopingového škandálu nemožno vylúčiť možnosť, kedy by sa bojovníci v oktagone stretli znova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mal problém vidieť, napriek tomu Dillashaw v špičkovom zápase vyhral