Neskutočné príhody s Pálffym, drogy v NHL. Višňovský hovoril Z voleja

Ľubomír Višňovský.
Ľubomír Višňovský.
Stanislav Benčat, Sportnet|15. apr 2021 o 17:47 (aktualizované 15. apr 2021 o 23:25)

Hosťom talk šou Z voleja bol bývalý hokejista Ľubomír Višňovský.

BRATISLAVA. Na drese nosil číslo 17 a patril k najlepším slovenským hokejistom 21. storočia. V kariére ho zdobila úžasná rýchlosť, tvrdá strela aj zmysel pre kombináciu. 

"Štýl súčasnej NHL by mi viac vyhovoval. Vždy som preferoval korčuľovanie. Vtedy sa viac dohrávali súboje. Dnes sa viac hrá technický hokej," povedal v talk šou Z voleja bývalý skvelý hokejový obranca Ľubomír Višňovský.

Rodák z Topoľčian má v zbierke kompletnú medailovú zbierku z majstrovstiev sveta. V roku 2000 získal striebro, v 2002 zlato o rok neskôr bronz.

Blízko však bol aj k zisku bronzu zo zimnej olympiády vo Vancouveri 2010. Slovenskí hokejisti viedli po dvoch tretinách proti Fínsku 3:1. Bronzové medaily však nakoniec získali súperi. 

"Vancouver je moje najväčšie hokejové sklamanie. Chýbalo nám niekoľko minút na medailu. Tá medaila by pre mňa znamenala najviac," priznal Višňovský. 

Čo sa vlastne stalo, že tím zložený z najúspešnejšej generácie slovenského hokeja nakoniec náskok neudržal? Bývalý hokejista povedal, že o tom chce prezradiť viac. Píše knihu. 

"Európska časť kariéry je už napísaná. Spolupracujem so Števom Eiselem. Je tam veľa vecí zo zákulisia. Opíšem aj hádky s trénermi. Priznám si aj chyby," povedal.

Hokej stále sleduje. Obdivuje, že Zdeno Chára je aj ako 44-ročný stále hráčom NHL. V čom vidí jeho dlhovekosť? "Preňho je najdôležitejšia regenerácia. Preto je stále tam, kde je. Uvidíme, koľko si udrží túto formu," priznal.

Bývalý hokejista debatoval aj o témach mimo hokeja. Hoci už spĺňa vekové podmienky na očkovanie proti COVID-19, zatiaľ oň nepožiadal. Nedávno totiž ochorenie prekonal. 

"Najskôr som mal bolesti chrbta, potom ma boleli aj svaly a triesla. Musel som sa prechádzať, vtedy som nemal bolesti. Prvých päť dní bolo ťažkých," opísal.

Višňovský si počas pandémie našiel viac času na svoje záľuby. Postavil si svojpomocne tenisový kurt, venoval sa skialpinizmu, chodil po horách.

"Vlastne až teraz som zistil, aké je Slovensko krásne. Naozaj nám chýba iba more," vravel. 

Mrzí ho však, že sa zo Slovenska stala jedna z najhorších krajín na svete v počte úmrtí na koronavírus. 

"Ukázalo sa, v akom stave máme zdravotníctvo. Myslím si, že keby bolo na tom lepšie, tak by toľko ľudí nezomrelo. Nepáčilo sa mi ani neprofesionálne vedenie štátu touto vládou," povedal Višňovský. Dodal, že často mal problém zorientovať sa v opatreniach.

O čom ešte hovoril Ľubomír Višňovský v talk šou Stana Benčata Z voleja

  • Ako vyzerali dopingové kontroly v NHL a čo sa stalo, ak hráč priznal svoju závislosť na drogách?
  • Prečo podľa neho malo Slovensko obhájiť titul na MS 2003 v Helsinkách a kde sa stala chyba?
  • Kde sa stretol s najväčšou nenávisťou fanúšikov?
  • Kde vidí príčiny neúspechu Slovenska na domácich majstrovstvách sveta 2011?
  • Prečo podľa neho Alexander Ovečkin neprekoná rekord Waynea Gretzkého v počte gólov?
  • Aká príhoda so Žigmundom Pálffym ho dostala do kolien?

Debatu Z voleja s Borisom Vlhom  si môžete pozrieť na tomto odkaze >>>

Debatu Z voleja s Róbertom Makom  si môžete pozrieť na tomto odkaze >>>

Nachádzate sa tu:
Domov