Makov agent odkazuje Kozákovi: Takto nemá prebiehať komunikácia

Proti Škótsku bol hviezdou stretnutia, v Zenite sa mu zatiaľ darí. Kozák o jeho prestupe stále nie je presvedčený.
Proti Škótsku bol hviezdou stretnutia, v Zenite sa mu zatiaľ darí. Kozák o jeho prestupe stále nie je presvedčený. (Autor: TASR)
Sportnet|2. nov 2016 o 13:41

Pomkli ho k tomu pondelňajšie vyjadrenia kouča národného tímu v rámci nominačného mediálneho termínu.

BRATISLAVA. Neustále verejné spochybňovanie správnosti letného prestupu slovenského futbalového reprezentanta Róberta Maka z gréckeho PAOK-u Solún do ruského Zenitu Petrohrad určite nepridá hráčovi na pohode, upozornil na webe CSM-Agency riaditeľ tejto spoločnosti a hráčov zástupca Juraj Vengloš.

Pomkli ho k tomu pondelňajšie vyjadrenia kouča národného tímu v rámci nominačného mediálneho termínu.

Bráni svoju robotu i Makovo rozhodnutie

"Nerád, ale musím reagovať na slová pána trénera Jána Kozáka, ktorý neustále spochybňuje správnosť prestupu Róberta Maka do Zenitu Petrohrad, jedného z najvýznamnejších ruských a európskych klubov," napísal Juraj Vengloš.

"Musím brániť Róbertovo rozhodnutie, ako aj moju robotu. Dovolím si povedať, že to bol dobrý a správny transfer," pokračoval.

"Róbert si z viacerých ponúk vybral Zenit, hoci vedel, že bude mať veľkú konkurenciu. Oveľa väčšiu, ako bola v PAOK-u alebo by bola v iných kluboch, do ktorých mohol po majstrovstvách Európy prestúpiť. Nerozhodol sa ísť ľahšou cestou, ale vybral si náročnejšiu - prestup do Zenitu bol preňho výzvou," pokračoval.

Na pohode mu to nepridá

"Faktom je, že vo veľkej konkurencii a pri pravidle, že na ihrisku môžu byť maximálne šiesti cudzinci, sa Robo presadil. Pravidelne nastupuje v základnej zostave, dáva góly a prihráva na ne. Určite si svoju pozíciu nevybojoval preto, lebo boli iní hráči zranení," podotkol Vengloš.

"Je prirodzené, že pri veľkom počte zápasov tréner obmieňa ofenzívnych hráčov a nechá ich aj odpočívať. Tak sa to robí vo všetkých veľkých kluboch," pokračoval..

"Robo si svoju vynikajúcu formu preniesol aj do reprezentácie. Proti Škótsku bol jedným z najlepších hráčov na ihrisku. Nie je to však iba o tomto zápase. V každom stretnutí v drese Slovenska vydá zo seba maximum."

"Neustále verejné spochybňovanie hráčovho prestupu do Zenitu mu určite nepridá na pohode. Myslím si, že táto komunikácia by mala prebiehať medzi trénerom a hráčom, nie na verejnosti. Bolo by skôr namieste podporiť Róberta, ktorý je momentálne vo výbornej forme," vyzval Juraj Vengloš.

Makov krásny premiérový gól v drese Zenitu Petrohrad:

Kozák: Mak bude stále len žolíkom

Kozák v pondelok ponúkol iný pohľad na pozíciu Maka v Petrohrade. "Veľmi ma teší, že sa presadzuje v ruskej lige, aj keď z hľadiska minutáže to až tak nie je, ešte neodohral ani jeden 90-minútový ligový zápas," naznačil.

"Ukázalo sa, čo je mesiac v živote futbalistu. Na duel s Anglickom prišiel v zlom kondičnom stave po hernom výpadku a podal slabý výkon. Pozerám sa na to ako reprezentačný tréner, aj proti Slovinsku odviedol slabý výkon. Proti Škótsku bol skutočne kľúčovým hráčom a rozhodol. Čakám tak od neho viac, pretože disponuje kvalitou," pokračoval Kozák.

"V minulosti som mu pomohol, keď bol v B-tíme Norimbergu, vytiahol som ho do reprezentácie, cez ktorú sa dostal do PAOK. Na základe výkonov v národnom tíme a Solúne sa prepracoval do veľmi silného klubu. Teším sa z toho, prestup som však neodporúčal, lebo jeho situácia v Zenite nie je taká, ako si predstavoval a ako si bude predstavovať. V konkurencii troch reprezentantov Ruska chystajúcich sa na MS to nebude mať ľahké," zdôraznil.

"Môže podávať fantastické výkony, ale stále bude len žolíkom. Teraz je to dobré, pretože vyťaženosť klubu je obrovská. Treba ho však pripraviť, že môže prísť aj horšia situácia. Verím, že to dobré si opäť prenesie aj do národného mužstva," dodal reprezentačný tréner.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Makov agent odkazuje Kozákovi: Takto nemá prebiehať komunikácia