Makarovov dres pod strechu arény CSKA

SITA|29. okt 2008 o 09:45

V stredu pred zápasom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) CSKA Moskva - Traktor Čeľabinsk uvidia diváci slávnostný ceremoniál.

MOSKVA. V stredu pred zápasom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) CSKA Moskva - Traktor Čeľabinsk uvidia diváci slávnostný ceremoniál, počas ktorého pod strechu moskovskej arény vyvesia dres legendárneho útočníka CSKA Moskva a sovietskej "zbornej" Sergeja Makarova. Rýchle pravé krídlo, ktoré v júni oslávilo päťdesiat rokov, je dvojnásobným juniorským majstrom sveta, sedemkrát triumfoval na majstrovstvách sveta seniorov a dvakrát sa tešil z olympijského zlata.

V sovietskej najvyššej súťaži odohral v drese CSKA Moskva v legendárnom útoku spolu s Igorom Larionovom a Vladimírom Krutovom 11 sezón, počas ktorých získal 11 titulov, 8-krát sa stal hráčom roka a 9 krát bol najproduktívnejším hráčom ligy. V roku 1989 dostal od sovietskych orgánov povolenie odísť do NHL, kde odohral 424 zápasov za Calgary, San Jose a Dallas. Vo svojej prvej sezóne získal vo veku 31 rokov Calder Trophy pre najlepšieho nováčika NHL, na základe čoho NHL zmenila propozície pre udeľovanie tejto trofeje a v súčasnosti ju môže získať len hráč do 26 rokov. Slávnosť sa uskutoční symbolicky pred zápasom CSKA s Čeľabinskom, kde sa Makarov narodil a kde v drese miestneho klubu odohral ešte v juniorskom veku svoje prvé dve sezóny v sovietskej najvyššej súťaži.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Makarovov dres pod strechu arény CSKA