Machačkala nakupuje ďalej, z Belgicka získal Carcelu

SITA|30. aug 2011 o 14:15

Ambiciózny ruský klub doplnil svoj káder o ďalšieho neruského hráča, ktorým je v Belgicku narodený Maročan so španielskym pasom Mehdi Carcela-Gonzalez.

BRUSEL. Ambiciózny futbalový klub Anži Machačkala z najvyššej ruskej súťaže doplnil svoj už beztak cudzincami prešpikovaný káder o ďalšieho neruského hráča, ktorým je v Belgicku narodený Maročan so španielskym pasom Mehdi Carcela-Gonzalez.

Dvadsaťdvaročný stredopoliar je s klubom hrajúcim svoje domáce zápasy v nebezpečnom Dagestane pripravený podpísať štvorročný kontrakt. Rodák z Liége je odchovanec miestneho Standardu, pričom dres seniorského tímu si obliekal od roku 2008 a v 82 zápasoch strelil 18 gólov. Odstupné za talentovaného záložníka by sa malo pohybovať na úrovni 9 miliónov libier.

Miliardársky majiteľ Machačkaly Sulejman Kerimov nedávno urobil z Kamerunčana Samuela Eto'a najlepšie zarábajúceho futbalistu sveta, keďže skúsený kanonier súhlasil s trojročným kontraktom a platom 20 miliónov eur za sezónu.

V mužstve sú okrem neho aj ďalší reprezentanti svojich krajín, ako je iný Maročan Mbark Boussoufa, Maďar Balázs Dzsudzsák či Eto'ov krajan Benoit Angbwa. Kapitánom tímu je bývalý dlhoročný brazílsky reprezentačný obranca Roberto Carlos, ktorý v Anži velí aj ďalším trom "kanárikom".

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Machačkala nakupuje ďalej, z Belgicka získal Carcelu