Maďarský hokej ide do slovenskej ligy. Zaplatí za to balík

Momentka z finále medzi Miškovcom a MAC Budapešť.
Momentka z finále medzi Miškovcom a MAC Budapešť. (Autor: Jegkorongblog.hu)
Boris Vanya|12. jún 2018 o 18:25

Do slovenskej hokejovej Tipsport ligy mieria dva maďarské kluby.

BRATISLAVA. Najlepšiu klobásu v slovenskej hokejovej lige už možno nebudú ponúkať v Trenčíne alebo Žiline. Od budúcej sezóny by totiž mali pôsobiť v súťaži aj dva maďarské kluby - MAC Budapešť a DVTK Miškovec.

Na dohode sa už len doťahujú detaily, jej oznámenie je otázkou dní. Maďari veria, že do slovenského hokeja neprinesú len peniaze, ale aj hernú kvalitu a zdravú rivalitu.

„Určite slovenskú ligu obohatia nielen zo športovej stránky. Možno to slovenský hokej naštartuje, lebo vidíme, že v posledných rokoch stagnuje,“ myslí si o účasti dvoch maďarských klubov Tomáš Šille, bývalý hráč Slovana Bratislava či Skalice, ktorý roky reprezentoval Maďarsko a pri tamojšom hokeji pôsobí aj po skončení aktívnej kariéry.

Koľko zaplatia?

Nová vláda Viktora Orbána v minulých dňoch odsúhlasila pre Maďarský hokejový zväz finančnú podporu vo výške 600 miliónov forintov (1,85 milióna eur) na rozvojové projekty.

Väčšinu z týchto peňazí dostane hokejový zväz už v júni a podľa maďarských médií pôjdu na zaplatenie štartovného pre MAC Budapešť a Miškovec v Tipsport lige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Maďarský hokej ide do slovenskej ligy. Zaplatí za to balík