V Söldene počas noci napadlo veľa nového snehu, obrovský slalom mužov zrušili

Petra Vlhová ešte včera stihla preteky odjazdiť. Organizátori však v nedeľu pre nepriaznivé podmienky obrovský slalom mužov zrušili.
Petra Vlhová ešte včera stihla preteky odjazdiť. Organizátori však v nedeľu pre nepriaznivé podmienky obrovský slalom mužov zrušili. (Autor: Martin Baumann TASR)
TASR|28. okt 2018 o 08:54

V štartovej listine figurovali traja Slováci.

SÖLDEN. Nedeľňajší obrovský slalom Svetového pohára alpských lyžiarov zrušili pre nepriaznivé podmienky.

V rakúskom Söldene mali organizátori problémy s vetrom a zlou viditeľnosťou, na ľadovci Rettenbach navyše napadlo v noci v súlade s predpoveďou veľa nového snehu.

Štart prvého kola najprv posunuli na 11.00 h, ale neskôr padlo rozhodnutie o zrušení súťaže.

V štartovej listine figurovali traja Slováci - bratia Adam a Andreas Žampovci, Matej Prieložný si musí počkať na debut vo SP.

Obrák mužov sa na úvodnom podujatí sezóny neuskutočnil druhý rok za sebou, v roku 2010 ho nedokončili a v roku 2006 Sölden zrušili takisto pre zlé počasie. Po zmene pravidiel Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) však na rozdiel od predchádzajúcej sezóny nezostane bez náhrady.

"Uskutoční sa pred Vianocami. Nie v USA, lebo už máme tri preteky v Beaver Creeku, ale bude pred Vianocami," citovala riaditeľa mužských súťaží Markusa Waldnera agentúra DPA.

Svetový pohár pokračuje vo fínskom Levi, lyžiarky absolvujú špeciálny slalom 17. novembra, muži odštartujú ročník o deň neskôr rovnakou disciplínou.

"Sneh už každý potreboval, tréning pôjde podľa plánu. Najbližšie o týždeň budem mať tréning slalomu a budem sa pomaly pripravovať na Levi. Na prvý slalom sa už veľmi teším, verím, že sezóna odštartuje čoskoro," dodal Adam Žampa.

Jeho brat Andreas vynecháva slalom a predstaví sa až na prelome novembra a decembra v Beaver Creeku: "Je škoda, že toto podujatie zrušili druhýkrát za sebou. Žiaľ, začiatok ročníka to pre mňa preložilo do Beaver Creeku. Nič sa nedá robiť, to je život športovca. Budem pokračovať v USA."

Sobotňajšie preteky žien sa konali podľa plánu, no so zníženým štartom a skrátenou traťou prvého kola.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»V Söldene počas noci napadlo veľa nového snehu, obrovský slalom mužov zrušili