Shiffrinová dvíha varovný prst: Je toho naozaj priveľa. Návrat na svah ešte odkladá

Mikaela Shiffrinová pred slalomom v Jasnej 2024.
Fotogaléria (10)
Mikaela Shiffrinová pred slalomom v Jasnej 2024. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. feb 2024 o 08:37

Mikaela Shiffrinová zverejnila rozsiahle vyjadrenie na sociálnych sieťach.

BRATISLAVA. Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová bude naďalej chýbať v pretekoch Svetového pohára.

Po nehode v zjazde v talianskej Cortine Cortine d’Ampezzo vynechala obrovský slalom v rakúskom Kronplatzi a nezúčastní sa ani súťažného víkendu v Andorre.

Shiffrinová o svojom aktuálnom zdravotnom stave informovala na sociálnych sieťach.

"Hoci sa každým dňom cítim lepšie a napredujem dobre, tento víkend nebudem lyžovať v Andorre. Bolí ma to, pretože na Soldeu mám toľko špeciálnych spomienok, ale moje koleno ešte nezvláda záťaž z pretekov. Potrebujem len trochu viac času na uzdravenie a obnovu kondície," uviedla Američanka.

Hoci jej rekonvalescencia prebieha dobre, návrat na zjazdovky nechce unáhliť.

"Nedošlo k žiadnemu veľkému poškodeniu väzov a štruktúra v kĺbe môjho kolena vyzerá dobre. Skutočnosť, že je všetko konštrukčne neporušené, je pozitívna, ale stále musím byť trpezlivá. V tejto sezóne je v stávke veľa, ale to je aj prípad každej sezóny.

Je to beh na dlhú trať a chcem sa uistiť, že moje koleno bude silné a budem plne schopná výkonného lyžovania, keď sa vrátim na štartovaciu bránu. Každým dňom sa bolesť zmierňuje, pohyb je pevnejší, plynulejší a konzistentnejší... zvládame to dobre a pri každom sedení sa vždy posúvame o kúsok vpred."

Shiffrinová sa taktiež vyjadrila k množstvu nehôd a zranení, ktoré postihli aj mnoho jej súperiek vrátane Petry Vlhovej. Upozorňuje na náročnosť programu, ktorý je príliš nahustený.

"Veľa sa o tom povedalo a absolútne súhlasím s tými, ktorí žiadali, aby sme sa lepšie pozreli na požiadavky na vrcholových športovcov. Je dosť ťažké opísať slovami, aké sú skutočné nároky na lyžiarov, ktorí sú v top 15 vo viacerých disciplínach a sú často na stupňoch víťazov.

Ako nedávno spomenul Aleks (Aleksander Aamodt Kilde), okrem samotných pretekov máme mediálne povinnosti, odovdzávanie cien a plný večerný program, kde nám zostáva iba 60-90 minút víkendu na jedlo a regeneráciu.

Je toho naozaj priveľa. Absolútne verím, že únava v tomto bode sezóny zohráva úlohu v zraneniach, ktoré sme v poslednej dobe videli, vrátane môjho."

Fotogaléria: Petra Vlhová v Jasnej nešťastne spadla
Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová dvíha varovný prst: Je toho naozaj priveľa. Návrat na svah ešte odkladá