Luongo zrejme opustí Vancouver, spomína sa Florida a Toronto

TASR|8. júl 2012 o 11:26

O Luongove služby sa údajne najviac zaujímajú Toronto Maple Leafs a jeho niekdajší klub Florida Panthers, za ktorý odohral päť sezón.

VANCOUVER. Brankár zámorského hokejového klubu Vancouver Canucks Roberto Luongo v súvislosti so špekuláciami ohľadne jeho výmeny vyslovil presvedčenie, že jeho dni v tíme "kosatiek" sa blížia ku koncu. Informoval o tom portál TSN.

Tridsaťtriročný gólman v prvom posezónnom rozhovore uviedol, že si užil svoj čas vo Vancouveri a je zmierený so skutočnosťou, že nastal čas zmeniť pôsobisko. "Je to v poriadku. Vo Vancouveri som prežil šesť krásnych rokov, je to skutočne nádherné mesto. Žiaľ, nedokázal som priviesť tím k zisku Stanleyho pohára a to ma škrie zo všetkého najviac," povedal pre rozhlasovú stanicu CFOX.

Luongo už v máji avizoval, že je ochotný nevyužiť zmluvnú klauzulu o nemožnosti trejdu v prípade, že ho o to požiada generálny manažér Mike Gillis. Týmito slovami len posilnil špekulácie o jeho výmene a táto možnosť ešte nabrala na intenzite minulý týždeň po tom, čo klub podpísal nový trojročný kontrakt s ďalším gólmanom Corym Schneiderom.

O Luongove služby sa údajne najviac zaujímajú Toronto Maple Leafs a jeho niekdajší klub Florida Panthers, za ktorý odohral päť sezón. Zo slov olympijského víťaza z Vancouveru 2010 vyplýva, že práve znovuoblečeniu dresu "panterov" by sa nebránil. "Zahrať si opäť v anonymnom prostredí Floridy, ísť sa kamkoľvek prejsť, dať si vonku obed s rodinou či len tak relaxovať, to by bolo skvelé. Lákavá je tiež predstava vypredaného štadióna s vášnivými fanúšikmi," prezradil.

Luongo podpísal v roku 2010 s Vancouverom 12-ročnú zmluvu, ktorá bude platiť ešte 10 sezón. Počas doby trvania kontraktu zarobí v priemere 5,33 miliónov dolárov na sezónu. V základnej časti NHL dosiaľ odchytal 727 zápasov s priemerom 2,52 gólov na zápas pri 91,9-percentnej úspešnosti zákrokov. V 59 dueloch play off sú jeho priemerné čísla 2,50 a 91,7 percent.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Luongo zrejme opustí Vancouver, spomína sa Florida a Toronto