Luongo nevie, či si ho Vancouver nechá alebo vymení

O Luonga sa aktívne zaujíma Toronto.
O Luonga sa aktívne zaujíma Toronto. (Autor: ARCHÍVNE SITA/AP)
SITA|8. jan 2013 o 13:04

Skúsený brankár má údajne v prípade odchodu záujem opäť chytať za Floridu.

VANCOUVER. Budúcnosť skúseného kanadského brankára Roberta Luonga je stále neistá.

Už od mája 2012 sa hovorí o jeho možnom odchode z klubu NHL Vancouver Canucks, no táto téma podľa 33-ročného gólmana nie je až taká horúca.

Luongo po skončení predchádzajúcej sezóny generálnemu manažérovi "kosatiek" Mikovi Gillisovi povedal, že v prípade potreby je ochotný neuplatniť si klauzulu v zmluve, podľa ktorej ho klub nemôže vymeniť.

Dohady o možnej zmene klubu draftovej štvorky z roku 1997 umocnilo koncom júna predĺženie kontraktu s brankárom Corym Schneiderom o ďalšie tri roky.

"Ja som vedeniu klubu dal zelenú, aby urobili to najlepšie pre klub. Ja sa v súčasnosti pripravujem na začiatok tréningového kempu vo Vancouveri. Teším sa na chalanov z kabíny, ktorých som dlhšie nevidel," povedal Roberto Luongo.

"Myslím si, že budem dobrým spoluhráčom za každých okolností." V súvislosti s možným odchodom skúseného gólmana do iného klubu sa hovorí brankárovom záujme hrať opäť za Floridu, o jeho služby sa aktívne zaujíma Toronto.

V NHL odchytal rodák z Montrealu Luongo 727 duelov základnej časti, v play-off pridal ďalších 61 štartov. Okrem Vancouveru pôsobil aj v tímoch New York Islanders a Florida Panthers.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Luongo nevie, či si ho Vancouver nechá alebo vymení