Lukáš Tesák možno zmení klub, mohol by ísť do Kazachstanu

(Autor: Twitter)
SITA|4. jan 2016 o 15:00

Od roku 2014 pôsobí v Arsenale Tula. Lukáš Tesák možno čoskoro ruskú súťaž opustí. Agent ponúkol jeho služby trom mužstvám z najvyššej kazašskej súťaže.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový reprezentant Lukáš Tesák sa na klubovej úrovni bude možno sťahovať do Kazachstanu. V súčasnosti hráč Arsenalu Tula chce údajne z ruského druholigového tímu odísť.

Tule po dosiaľ odohraných dvadsiatich štyroch kolách tamojšej FNL patrí tretie miesto v tabuľke so 46 bodmi.

Agent tridsaťročného ľavonohého obrancu ponúkol hráča trom mužstvám z najvyššej kazašskej súťaže - Astane, Ordabasy a Atyrau. V zozname uchádzačov o jeho služby je vraj aj Tobol Kostanaj.

Informuje o tom portál kazfootball.kz s tým, že Lukáš Tesák je krajný obranca s ofenzívnymi chúťkami, vyznačujúci sa presnými centrami, ale aj dôrazom a húževnatosťou.

futbalisti_10_r6809-r313-st_ir3-_t600.jpg

Lukáš Tesák možno čoskoro zmení pôsobisko. FOTO - SITA.

Rodák zo Žiaru nad Hronom nastúpil zatiaľ dvakrát aj v najcennejšom drese. Tréner A-tímu SR Ján Kozák mu dal vlani príležitosť 5. septembra v kvalifikačnom dueli v Oviede proti domácemu Španielsku a 17. novembra v domácom prípravnom súboji v Žiline proti Islandu. V oboch prípadoch odohral celé stretnutie.

Tesák nastúpil aj v zápase v Španielsku.

"V ruskej Premier League odohral Lukáš Tesák 24 zápasov a asistoval pri štyroch góloch, v druhej najvyššej ruskej súťaži nastúpil dovedna v 82 dueloch, skóroval štyrikrát a mal 12 prihrávok na gól. V tejto sezóne sa v drese Arsenalu dostal na trávnik 19-krát," uviedol spomenutý web.

Tesák v doterajšej hráčskej kariére účinkoval aj v Dubnici, Žiline, Rimavskej Sobote, Senici, Prešove, ukrajinskom klube Zaria Lugansk či ruskom Torpede Moskva. Hráčom Arsenalu Tula je od jesene 2014.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Lukáš Tesák možno zmení klub, mohol by ísť do Kazachstanu