Löw navrhol Lehmannovi porozprávať sa s Wengerom

SITA|9. dec 2007 o 18:56

BERLÍN 9. decembra (SITA, AFP) - Kouč nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nalieha na brankára anglického veľkoklubu Arsenal Londýn Jensa Lehmanna, aby sa čo najskôr porozprával s trénerom Arsenom ...

BERLÍN 9. decembra (SITA, AFP) - Kouč nemeckej futbalovej reprezentácie Joachim Löw nalieha na brankára anglického veľkoklubu Arsenal Londýn Jensa Lehmanna, aby sa čo najskôr porozprával s trénerom Arsenom Wengerom o svojej nelichotivej situácii. Jednotka “Nationalelf” totiž momentálne v službách “kanonierov” len vysedáva na lavičke náhradníkov a inak to nebolo ani v nedeľňajšom stretnutí 16. kola Premier League, v ktorom Arsenal prekvapujúco neuspel na pôde FC Middlesbrough (1:2), pričom to bola prvá prehra Gunners po 22 stretnutiach v domácej najvyššej súťaži s minimálne bodom na konte. Šancu medzi troma žrďami londýnskeho tímu opäť dostal Španiel Manuel Almunia. Lehmanna našli kamery na Riverside Stadium len medzi náhradníkmi starostlivo zabaleného do deky.

Nemecko sa pripravuje na budúcoročný záverečný turnaj majstrovstiev Európy v Rakúsku a vo Švajčiarsku a Löw sa chce čo najskôr ubezpečiť, že skúsený Lehmann bude mať dostatočnú zápasovú prax na to, aby mohol na šampionáte hájiť bránku bronzového tímu z MS 2006. “Wenger aj Jens urobili už veľa pre Arsenal. Sú to rozumní ľudia a mali by byť schopní otvorene sa porozprávať o tom, čo sa vlastne deje. Je dôležité, aby Jens čím skôr vedel, čo môže od svojho trénera očakávať, aby stále nemusel len hádať, prečo nehráva. Ja veľmi dôležité, aby každý futbalista pravidelne nastupoval na súťažné zápasy,” nechal sa počuť nástupca Jürgena Klinsmanna na trénerskej lavičke Nemecka.

O Lehmanna, ktorého v septembri trápil zranený lakeť a achilovka a v tejto sezóne zatiaľ odohral za Arsenal len tri stretnutia, sa už začal zaujímať bundesligový VfL Wolfsburg. Tridsaťosemročný rodák z Essenu však zatiaľ neprejavil veľký záujem opustiť Emirates Stadium.


Nachádzate sa tu:
Domov