12.05.2023 | Skupina B
12.05.2023 | Sk. B
0 - 6
(0:2, 0:2, 0:2)

Kanada od začiatku pálila ostrými, Lotyši sa nezmohli na žiaden odpor

Radosť hokejistov Kanady v zápase s Lotyšskom na MS 2023.
Radosť hokejistov Kanady v zápase s Lotyšskom na MS 2023. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|12. máj 2023 o 21:35 (aktualizované 12. máj 2023 o 23:45)

Kanada sa zaradila na čelo "slovenskej B-skupiny".

MS v hokeji 2023 - skupina B

Lotyšsko - Kanada 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Góly: 1. Crouse (Glass, Krebs), 5. Laughton (Weegar, Middleton), 29. Weegar (Quinn, Toffoli), 36. Blais (Krebs, Hunt), 54. Veleno (Weegar), 56. McBain (Carcone, Fantilli)

Rozhodcovia: Heikkinen (Fín.), Hribik (ČR) - Hofer (Nem.), Yletiynen (Švéd)., vylúčení: 4:2 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 9260 divákov.

Lotyšsko: Punnenovs (5. Šilovs) - Balinskis, Zile, Mamčics, Jaks, Čukste, Freibergs, Cibulskis - Daugavinš, Abols, Andersons, - Indrašis, Batna, Rob. Bukarts - Balcers, Ločmelis, Keninš - Dzierkals, Džerinš, Rich. Bukarts

Kanada: Montembeault - Weegar, Middleton, Barron, Bear, Myers, Joseph, Hunt - Blais, Veleno, Lucic - Carcone, McBain, Fantilli - Toffoli, Laughton, Quinn - Crouse, Glass, Krebs

RIGA. Hokejisti Kanady nedopustili na úvod majstrovstiev sveta žiadne prekvapenie a v Riga aréne zdolali domácich Lotyšov poľahky 6:0.

Už v 52. sekunde otvoril skóre Lawson Crouse a keď na konci piatej minúty zvýšil Scott Laughton na 2:0, domáci tréner pristúpil k výmene brankára.

Ani to však hráčom v bordových dresoch nepomohlo. Vypracovali si síce niekoľko šancí, no Kanada kontrolovala zápas a pridala aj ďalšie góly.

"Javorové listy" sa tak zaradili na čelo "slovenskej B-skupiny", keďže v porovnaní s Čechmi majú po prvom hracom dni lepšie skóre.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Lotyšsko - Kanada na MS v hokeji 2023

Kanaďania nastúpia v nedeľu o 11.20 h proti Slovinsku, Lotyši budú v sobotu o 19.20 h súperom Slovenska. Oba tímy sa v tomto zápase zabojujú o prvé body.

Pozrite si kompletný program šampionátu, výsledky a tabuľky.

Tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2023

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Lotyšsko - Kanada na MS v hokeji 2023

Lotyši sa hneď v prvom striedaní dostali do šance, ale vzápätí inkasovali.

To ich tak obarilo, že do s pukom do útočného pásma a dostali až po ďalších zhruba 8 minútach, to už však po druhom góle vystriedali brankárov.

V druhej časti tretiny sa domáci postupne dostali do zápasu, dostávali Kanaďanov pod tlak, ale napriek viacerým možnostiam znížiť stratu nedokázali.

Obhajcovia strieborných medailí potom už rozmach súperovej hry neumožnili, favorit prevzal opäť aj streleckú aktivitu a vedenie zveľadil o ďalšie dva góly.

Podobný priebeh malo aj tretie dejstvo.

Hlasy po zápase

/zdroj: TSN/

Kaspars Daugavinš, kapitán Lotyšska: "Vieme, že Kanada má jeden z najlepších tímov na svete. Hrá super rýchlo, agresívne. Ak urobíte čo i len najmenšiu chybu, Kanaďania ju zakaždým potrestajú. Dnes to ukázali."

MacKenzie Weegar, obranca Kanady (v zápase 1+2): "Musíme v tomto trende pokračovať. Viacerí chalani sa zapísali do streleckej listiny, pomôže nám to budovať sebavedomie. Brankár Montembeault nás podržal, vyzeral sebaisto. Chceme ďalej víťaziť a zlepšovať sa v rôznych oblastiach."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2023»Kanada od začiatku pálila ostrými, Lotyši sa nezmohli na žiaden odpor