Los Angeles vyradilo z kempu okrem Budaja aj Černáka

Peter Budaj dostáva gól v prípravnom zápase proti Arizone.
Peter Budaj dostáva gól v prípravnom zápase proti Arizone. (Autor: TASR/AP)
SITA|4. okt 2016 o 12:33

Peter Budaj je v súčasnosti na listine voľných hráčov, Erik Černák putoval priamo na farmu.

LOS ANGELES. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Los Angeles v pondelok preradilo brankára Petra Budaja a obrancu Erika Černáka z prvého mužstva do farmárskeho tímu Ontario Reign v AHL. Kým mladý bek putoval priamo na farmu, skúsený gólman v súčasnosti figuruje na listine voľných hráčov a v nasledujúcich hodinách po ňom môže siahnuť ktorýkoľvek klub NHL.

Ak sa tak nestane, bude Budaj administratívne hráčom Reign. Tridsaťštyriročný brankár má s LA Kings dvojcestnú zmluvu do konca aktuálneho ročníka.

Banskobystrický rodák strávil v tíme Ontario Reign väčšiu časť predchádzajúcej sezóny. V zámorskej NHL odchytal zatiaľ 297 duelov základnej časti (Colorado, Montreal, Los Angeles), v play off pridal sedem štartov.

Aj takéto zápasy za Ontario v minulej sezóne odchytal Peter Budaj.

Iba devätnásťročný Erik Černák si na debut v NHL musí počkať. Predchádzajúcu sezónu strávil košický odchovanec v juniorskej OHL v tíme Erie Otters, teraz bude bojovať o miesto v seniorskej AHL. Černák má na svojom konte bronz z majstrovstiev sveta juniorov 2015 a dva domáce seniorské tituly s HC Košice.

Spolu s dvojicou Slovákov sa z prvého tímu Kings porúčalo ďalších pätnásť hokejistov.

Správu priniesol oficiálny web LA Kings.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Los Angeles vyradilo z kempu okrem Budaja aj Černáka