Lipták: Wozniacku by som za jednotku netipoval

SITA|8. okt 2010 o 15:48

Dánska tenistka Caroline Wozniacka si premiérovo zabezpečila post jednotky svetového rebríčka WTA Tour vo dvojhre zásluhou pekinského osemfinálového triumfu nad Češkou Petrou Kvitovou, bývalou zverenkyňou kapitána fedcupovej reprezentácie SR Mateja Lipták

BRATISLAVA. a.

"Petra ju zdolala tento rok vo Wimbledone, ale tam hrala v životnej forme, zatiaľ čo Wozniackej práve tento turnaj príliš nevyšiel. Teraz si bola veľmi dobre vedomá toho, čo môže dosiahnuť. Mohla to nezvládnuť v hlave, ale určite bola perfektne motivovaná a napokon sa ukázalo, že aj stopercentne pripravená," skonštatoval Matej Lipták pre agentúru SITA a dodal:

"Otvorene poviem, že ak by som v minulosti mal hodnotiť, či práve ona niekedy môže byť jednotkou, tak ju by som netipoval. Na druhej strane však ide o hráčku, ktorá je extrémne pracovitá, skvele na nohách, hrozne solídna zo všetkých strán. Ťažko ju poraziť, pretože ona má svoj ´level´, ktorý je schopná hrať v podstate stále. Štandard si udržiava aj vtedy, keď sa jej príliš nedarí. Ak sa k tomu pridá sebavedomie, ktoré Dánka momentálne nepochybne má, prichádzajú takéto výsledky."

Osobný kouč Lukáša Lacka Lipták na margo zmeny, ktorá sa udeje k 11. októbru, keď Wozniacka vytlačí z vrcholu singlového renkingu Američanku Serenu Williamsovú, dodal: "Druhú polovicu sezóny mala Wozniacka impozantnú a myslím si, že do konca roka na tých turnajoch ešte niečo dokáže. Zacítila šancu, keď Serena bola zranená, chytila sa toho a obetovala v príprave všetko, čo mohla. Prejavilo sa to potom aj v zápasoch, ktorých povyhrávala naozaj veľa."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lipták: Wozniacku by som za jednotku netipoval