Citizens sa uspokojili a doplatili na to. Guardiolu zarmútil Gvardiol

Futbalisti Lipska sa tešia z gólu obrancu Joška Gvardiola.
Futbalisti Lipska sa tešia z gólu obrancu Joška Gvardiola. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|22. feb 2023 o 22:53 (aktualizované 22. feb 2023 o 23:25)

Hosťom jubilejný gól Rijáda Mahreza nestačil.

Liga majstrov - osemfinále, 1. zápas

Lipsko - Manchester City 1:1 (0:1)

Góly: 70. Gvardiol - 27. Mahrez

Rozhodoval: Gözübüyüks (Hol.), ŽK: Henrichs (Lipsko)

Lipsko: Blaswich - Klostermann (45. Henrichs), Orban, Gvardiol, Halstenberg (89. Raum) - Laimer, Schlager (82. Haidara) - Szoboszlai, Forsberg (66. Nkunku), Werner - Andre Silva (82. Poulsen)

Manchester City: Ederson - Walker, Akanji, Dias, Ake - Rodri, Gündogan - Mahrez, Bernardo Silva, Grealish - Haaland

LIPSKO. Futbalisti Manchestru City nepotvrdili v úvodnom osemfinále Ligy majstrov rolu favorita a na pôde Red Bullu Lipsko iba remizovali 1:1.

Zverenci Pepa Guardiolu mali v prvom polčase zjavnú územnú prevahu a dočkali sa aj vedúceho gólu, keď svoju šancu zužitkoval Rijád Mahrez. Bol to pre neho jubilejný 20. gól v milionárskej súťaži.

V druhom polčase sa však role vymenili. Manchester City bol mimoriadne pasívny a hráči Lipska prebrali režisérsku taktovku do svojich rúk.

Vypracovali si šance a napokon aj zaslúžene vyrovnali. Po rohovom kope najvyššie vyskočil chorvátsky obranca Joško Gvardiol a prekonal Edersona.

Priebeh zápasu Lipsko - Manchester City

Hráči Manchestru City v úvodnom dejstve kontrolovali vývoj zápasu, mali vysoké držanie lopty a z prvej vážnejšej šance gólovo udreli.

Jack Grealish využil chybnú rozohrávku domácich a našiel v šestnástke Rijáda Mahreza, ktorý v 27. minúte strelou k ľavej žrdi prekonal Janisa Blaswicha.

Gólová radosť alžírskeho záložníka Manchestru City Rijáda Mahreza.
Gólová radosť alžírskeho záložníka Manchestru City Rijáda Mahreza. (Autor: TASR/AP)

Aktívny Grealish robil obrane Lipska problémy, po jeho ďalšej akcii sa ocitol v dobrej pozícii Erling Haaland, no Blaswich si s jeho pokusom poradil.

Na začiatku druhého polčasu mohol vyrovnať striedajúci Benjamin Henrichs, no zoči-voči Edersonovi neuspel. Lipsko si však svojou aktivitou išlo za gólom.

V 70. minúte sa dočkalo vyrovnania, keď Ederson podbehol rohový kop a chorvátsky stopér Joško Gvardiol poslal loptu do opustenej bránky.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Citizens sa uspokojili a doplatili na to. Guardiolu zarmútil Gvardiol