Lippi neberie Tottiho náznaky o návrate vážne

SITA|14. jan 2009 o 16:06

Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Marcello Lippi si vyhradil právo rozhodnúť, či zaradí do budúcich výberov lídra AS Rím Francesca Tottiho.

FLORENCIA. Tréner talianskej futbalovej reprezentácie Marcello Lippi si vyhradil právo rozhodnúť, či zaradí do budúcich výberov lídra AS Rím Francesca Tottiho, ktorý naznačil možnosť návratu do azúrového dresu. Kouč majstrov sveta z Nemecka 2006, kde Totti naposledy nastúpil za národný tím, reagoval na najnovšie správy vlažne a azda aj s istou dávkou irónie, keď povedal: "Možnosť návratu Francesca Tottiho do reprezentačného tímu treba určite brať vážne, ale konečné rozhodnutie je na mne." Kapitán AS Rím avizoval prístupnosť týmto úvahám prostredníctvom tlače, hoci v júli 2007 oznámil koniec reprezentačnej kariéry a uplynulé dva roky vytrvalo odolával všetkým volaniam po návrate. Tridsaťdvaročný stredopoliar má za sebou rok v znamení zdravotných problémov a aj v súčasnosti pauzuje pre zranený sval na nohe.

Lippi zároveň odkázal brazílskemu rodákovi v službách Juventusu Turín Amaurimu, že zisk talianskeho občianstva z neho reprezentanta krajiny úradujúcich majstrov sveta nespraví. "Máme dosť talianskych hráčov, o ich kvalite niet sporu. Nehľadajme futbalistov s dvojitým občianstvom," povedal Lippi.

Nachádzate sa tu:
Domov