Lintner sa dohodol s Minskom, Petrovický možno za Trenčín

Róbert Petrovický
Róbert Petrovický (Autor: AP)
SITA|6. okt 2009 o 15:40

Hokejový obranca Richard Lintner a klub Dinamo Minsk sa v utorok dohodli na pokračovaní vzájomnej spolupráce.

MINSK. Agentúre SITA to potvrdil Richard Lintner, ktorý sa s účastníkom Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL) dohodol na kontrakte do konca sezóny.

"Dinamo Minsk bolo mojou prvou voľbou. Klub o mňa prejavil záujem, dohodli sme sa. Mužstvo zatiaľ nehrá podľa predstáv, chcú podpísať jedného, dvoch hráčov. Rozprával som sa s trénerom Glenom Hanlonom, ktorý mi naznačoval, že obrancovia zatiaľ nebodujú, obaja veríme, že pomôžem tímu aj gólmi a nahrávkami," uviedol ofenzívne ladený obranca.

Lintner sa do Minsku vracia

Tridsaťjedenročný Lintner pôsobil v Minsku už v predchádzajúcej sezóne. V 33 stretnutiach nazbieral 17 bodov za 7 gólov a 10 asistencií. Dinamo naďalej malo záujem o jeho služby, ale požadovalo, aby sa Slovák zapojil už do letnej prípravy. Trenčan si však zvykol trénovať medzi jednotlivými ročníkmi individuálne. Obe strany v tomto smere nenašli spoločnú reč a zdalo sa, že ich cesty sa rozišli, napokon to však neplatí.

"Nerozišli sme sa v zlom, prakticky stále sme boli v kontakte. O letnej príprave som mal svoju predstavu, ktorá sa nezhodovala s ich koncepciou. Toto je však už za nami," povedal pre agentúru SITA Richard Lintner, ktorý už zostáva v Minsku a s Dinamom odcestuje v stredu na štvrtkový zápas do Magnitogorska.

Lintner začal túto sezónu v Dukle Trenčín, s ktorou sa dohodol na svojom pôsobení, kým si nenájde angažmán v zahraničí. V extralige 2009/2010 dosiaľ nastúpil vo dvoch zápasoch.

Petrovický zatiaľ za Duklu Trenčín nenastúpi

Hokejový útočník Róbert Petrovický ešte v utorňajšom stretnutí 10. kola Slovnaft extraligy v Poprade Duklu Trenčín neposilní. O jeho angažovanie sa usiluje vedenie tímu spod hradu Matúša Čáka. Petrovický je zatiaľ stále zmluvne viazaný vo švédskom Leksande. "V Poprade nenastúpi. Potrebujeme ešte dotiahnuť niektoré formality ohľadom povolenia hrať za nás. V hre je aj možnosť, že napokon bude v našom tíme pôsobiť aj do konca sezóny," uviedol pre agentúru SITA generálny manažér Dukly Trenčín Eduard Hartmann.

Petrovický naposledy v Dukle Trenčín pôsobil v sezóne 1993/94. Odvtedy prešiel mnohými klubmi v zámorí i v Európe.

Nachádzate sa tu:
Domov