Lindsey Vonnová vyrovnala rekord Götschlovej

Lindsey Vonnová
Lindsey Vonnová (Autor: SITA/AP)
TASR|3. dec 2011 o 22:23

Lindsey Vonnová vyhrala aj druhý zjazd v Lake Louise, celkovo triumfovala v kanadskom stredisku už po desiatykrát.

LAKE LOUISE. Americká lyžiarka Lindsey Vonnová slávila v kanadskom Lake Louise jubilejný 10. triumf, keď suverénne vyhrala aj druhý zjazd alpského Svetového pohára v tejto sezóne. Američanka tak vyrovnala rekordný zápis Rakúšanky Renaty Götschlovej, ktorá vyhrala desaťkrát v talianskom stredisku Cortina d'Ampezzo.

Druhej Francúzke Marie Marchandovej-Arvierovej nadelila v cieli 1,68 s, tretia skončila Rakúšanka Elisabeth Görglová (+1,91). Preteky na vyše polhodinu prerušili po ťažkom páde Američanky Laurenne Rossovej, ktorá skončila v ochrannej sieti a museli ju vrtuľníkom previezť do nemocnice.

Vonnová si v sobotu pripísala na konto celkovo 44. triumf v prestížnom seriáli, 23. v zjazde a už iba jedno víťazstvo ju delí od vyrovnania rekordu Götschlovej v kráľovskej disciplíne. Vďaka zisku 100 bodov sa dostala na čelo priebežného poradia SP. Celkovo potrebuje vyhrať Vonnová v prestížnom seriáli ešte trikrát, aby sa dostala na sólové 3. miesto historických tabuliek a bude tak naháňať najprv druhú v poradí, Švajčiarku Vreni Schneiderovú s 55 víťazstvami.

Na čele tróni so 62 triumfami legendárna Rakúšanka Annemarie Moserová-Pröllová. Vonnová môže svoju skvelú bilanciu v Lake Louise podčiarknuť úspechom v nedelňajšom super-G, k tomu má ako bonus v stredu k dispozícii ďalší superobrovský slalom ako náhradu za zrušené podujatie vo Val d'Isere.

Výsledky zjazdu SP žien v Lake Louise:

1. Lindsey Vonnová (USA) 1:51,35, 2. Marie Marchandová-Arvierová (Fr.) +1,68, 3. Elisabeth Görglová (Rak.) +1,91, 4. Viktoria Rebensburgová (Nem.) +1,92, 5. Dominique Gisinová (Švajč.) +1,96, 6. Maria Rieschová-Höflová (Nem.) +2,08, 7. Nadia Fanchiniová (Tal.) +2,10, 8. Lara Gutová (Švajč.) +2,14, 9. Stacey Cooková (USA) +2,18, 10. Tina Weiratherová (USA) +2,24

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lindsey Vonnová vyrovnala rekord Götschlovej