Haaland sa zaskvel dvoma gólmi, Juventus si skomplikoval odvetu

Erling Haaland (v žltom) strieľa gól v zápase Ligy majstrov proti FC Sevilla.
Erling Haaland (v žltom) strieľa gól v zápase Ligy majstrov proti FC Sevilla. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|17. feb 2021 o 17:45

Turínčania prekvapujúco prehrali v Porte.

BRATISLAVA. Futbalisti Juventusu Turín prekvapujúco prehrali v úvodnom osemfinálovom zápase Ligy majstrov na pôde FC Porto 1:2. Partia okolo Cristiana Ronalda si tak sťažila domácu odvetu, ktorá je na programe 9. marca. 

Prvýkrát sa menilo skóre už v druhej minúte. Brankár Szczesny zbytočne hazardoval pri rozohrávke, spätnú prihrávku Bentancura zachytil iránsky útočník Mahdí Taremí a v sklze poslal Porto do vedenia.

Hostia mali územnú prevahu, ale v prvom polčase len raz ohrozili bránu súpera.  

V úvode druhého dejstva sa pre nich situácia ešte viac skomplikovala, keďže po akcii z pravej strany poslal loptu do siete Moussa Marega. V 52. minúte mohlo byť dokonca 3:0, ale Szczesny sa vyznamenal pri šanci Oliveiru. 

Následne sa Juventus snažil zmierniť výsledok. V 71. minúte ešte Federico Chiesa svojou zblokovanou strelou neuspel, ale o jedenásť minút neskôr stanovil konečný výsledok zápasu strelou do protipohybu brankára.  

V Andalúzii sa Sevilla ujala vedenia už v siedmej minúte, vďaka tečovanej strele Susa. Bol to však Dortmund, kto bol v ofenzíve nebezpečnejší a svoju aktivitu vyjadril ešte do polčasu troma gólmi.

V 19. minúte sa zaskvel utešenou strelou spoza šestnástky Mahmoud Dahoud a následne začala úradovať najväčšia útočná zbraň hostí.

Nórsky útočník Erling Haaland skóroval v 27. minúte po šikovnej narážačke s Jadonom Sanchom a tesne pred prestávkou technickým pokusom ľavačkou úspešne zakončil rýchly brejk nemeckého tímu.  

Po hodine hry sa domáci tréner rozhodol až pre trojnásobné striedanie a jeden z jeho žolíkov sa postaral o korekciu výsledku. Šesť minút pred koncom skóroval na 2:3 holandský útočník Luuk de Jong.

Liga majstrov - osemfinále - prvé zápasy:

FC Porto - Juventus Turín 2:1 (1:0)

Góly: 2. Taremí, 46. Marega - 82. Chiesa 

FC Sevilla - Borussia Dortmund 2:3 (1:3)

Góly: 7. Suso, 84. de Jong – 19. Dahoud, 27. Haaland, 43. Haaland


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Haaland sa zaskvel dvoma gólmi, Juventus si skomplikoval odvetu