Ramos sa vrátil po dvoch mesiacoch a skóroval, problémy nemalo ani City

Sergio Ramos sa teší po strelenom góle.
Sergio Ramos sa teší po strelenom góle. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|16. mar 2021 o 17:30

Real Madrid a Manchester City postúpili do štvrťfinále.

AKTUALIZOVANÉ O 23:20

BRATISLAVA. Futbalisti Manchestru City a Realu Madrid bez ťažkostí postúpili do štvrťfinále Ligy majstrov.

Anglický tím odohral s Borussiou Mönchengladbach oba osemfinálové zápasy na neutrálnej pôde v Budapešti, v prvom pred tromi týždňami zvíťazil 2:0, v utorkovej "domácej" odvete dosiahol navlas rovnaký výsledok.

Ďalej ide aj rekordný 13-násobný európsky šampión Real Madrid, ktorý doma zdolal Atalantu Bergamo 3:1. V prvom zápase triumfoval 1:0.

Ramos predviedol kvalitný výkon

Pre kartový trest chýbal Realu stredopoliar Casemiro, zranenia vyradili z hry Carvajala, Hazarda, Mariana a Odriozolu.

K dispozícii však už bol kapitán Ramos, ktorý sa v sobotnom ligovom zápase s Elche vrátil na trávniky po dvojmesačnej pauze zavinenej zranením kolena.

Real postupne zvyšoval obrátky a v 34. minúte sa dočkal gólovej odmeny. Nestarnúci Modrič získal loptu, pobehol a zásekovým pasom ju ponúkol do prázdnej bránky Benzemovi - 1:0.

(Autor: SofaScore)

Aktívny Junior Vinicius vybojoval v 60. minúte jedenástku, keď ho v pokutovom území fauloval Toloi a Ramos z bieleho bodu zvýšil náskok Realu - 2:0.

Atalanta sa nevzdávala, v 83. strelil kontaktný gól Muriel. Posledné slovo mal však striedajúci Asensio, ktorý prekvapil hosťujúceho brankára a spečatil triumf domácich na 3:1. Taliansky tím si nezopakuje vlaňajšiu štvrťfinálovú účasť.

City rozhodlo už v prvom polčase

Odveta City - Borussia sa rovnako ako úvodný duel hrala v Puskásovej Aréne v Budapešti, dôvodom boli cestovné obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Prvý polčas priniesol dynamický futbal a šance na oboch stranách.

V 12. minúte sa prvýkrát zmenilo skóre, po kombinácii na pravej strane sa dostal k lopte De Bruyne a jeho tvrdý náprah spoza šestnástky pristál pod brvnom - 1:0. V 18. minúte zvýšil náskok City Gündogan, ktorý po kolmici zoči-voči Sommerovi nezaváhal - 2:0.

S chuťou hrajúci hráči City mohli pridať ďalšie góly, ale nepodarilo sa. O postupujúcom bolo už po úvodnej 45-minútovke de facto rozhodnuté, po zmene strán sa hráči anglického tímu nikam nehrnuli a strážili si pohodlný náskok.

Minulý týždeň si vybojovali postup futbalisti Borussie Dortmund, FC Porto, FC Liverpool a Paríža St. Germain, osmičku štvrťfinalistov skompletizujú stredajšie zápasy Bayern Mníchov - Lazio Rím a Chelsea Londýn - Atletico Madrid.

Žreb štvrťfinále, semifinále a finále je na programe v piatok 19. marca o 12.00 SEČ v Nyone.

Liga majstrov - odvety osemfinále:

Real Madrid - Atalanta Bergamo 3:1 (1:0)

Góly: 34. Benzema, 59. Ramos, 85. Asensio - 83. Muriel

Rozhodovali: Makkelie - Steegstra, Diks. ŽK: 39. Valverde, 73. Nacho Fernández, 77. Kroos - 58. Tolói

/prvý zápas: 1:0, postúpil Real Madrid/

Real Madrid: Courtois - Nacho, Ramos (64. Militao), Varane, Mendy - Valverde (82. Asensio), Kroos, Modrič - Lucas, Benzema, Junior Vinicius (69. Rodrygo)

Atalanta: Sportiello - Toloi (61. Palomino), Romero, Djimsiti - Maehle, De Roon, Pessina (84. Caldara), Gosens (57. Iličič) - Malinovskij, Pašalič (46. Zapata) - Muriel (84. Mirančuk)

Manchester City – Borussia Mönchengladbach 2:0 (2:0)

Góly: 12. De Bruyne, 18. Gundogan

Rozhodovali: Karasev - Demeško, Gavrilin. ŽK: 55. Cancelo (MAC), 82. Fernandinho (MAC) - 61. Lainer (MNC)

/prvý zápas: 2:0, postúpil Manchester City, hralo sa v Budapešti/

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias (70. Laporte), Cancelo (63. Zinčenko) - Silva (75. Agüero), Rodri (63. Fernandinho), Gündogan (70. Sterling) - Mahrez, De Bruyne, Foden

Mönchengladbach: Sommer - Lainer, Ginter, Elvedi (88. Jantschke), Bensebaini (88. Wendt) - Hofmann, Neuhaus, Zakaria - Stindl (80. Traore) - Embolo (65. Wolf), Thuram (65. Plea)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Ramos sa vrátil po dvoch mesiacoch a skóroval, problémy nemalo ani City