Salovo lietadlo a ani jeho pilot nemali licenciu na komerčné lety

Kvety pred štadiónom anglického futbalového klubu Cardiff City na pamiatku zosnulého Emiliana Salu v Cardiffe 8. februára 2019.
Kvety pred štadiónom anglického futbalového klubu Cardiff City na pamiatku zosnulého Emiliana Salu v Cardiffe 8. februára 2019. (Autor: Aaron Chown TASR/AP)
SITA|25. feb 2019 o 19:37

Pátracie tímy stále nenašli telo pilota.

LONDÝN. Britský vyšetrovací orgán leteckých nehôd v pondelok v súvislosti s katastrofou, pri ktorej tragicky zahynul argentínsky futbalista Emiliano Sala, informoval, že jednomotorové lietadlo a ani jeho pilot nemali licenciu na komerčné lety.

Sala letel ešte 21. januára večer z francúzskeho Nantes do waleského Cardiffu, kde niekoľko dní predtým podpísal kontrakt s tamojším účastníkom anglickej Premier League - tímom City.

Súkromné lietadlo PA-46 Malibu sa však nad Lamanšským prielivom stratilo. Lietadlo objavili až pred niekoľkými dňami na morskom dne v hĺbke 63 metrov.

Polícia oznámila, že telo nájdené v troskách patrilo argentínskemu futbalistovi. Pátracie tímy stále nenašli telo druhého pasažiera - pilota Davida Ibbotsona.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Salovo lietadlo a ani jeho pilot nemali licenciu na komerčné lety