Leicester vyhral aj nad Newcastlom a potvrdil pozíciu lídra

Futbalisti Leicesteru City sa tešia z gólu Šindžiho Okazakiho (vľavo).
Futbalisti Leicesteru City sa tešia z gólu Šindžiho Okazakiho (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|14. mar 2016 o 23:07

Pokračujú v skvelých výkonoch a smerujú za historickým úspechom. Futbalisti Leicesteru City zvýšili náskok pred Tottenhamom na päť bodov.

LONDÝN. Futbalisti Leicesteru City potvrdili post lídra anglickej Premier League. V pondelok vyhrali v stretnutí 30. kola nad Newcastlom United 1:0.

O jediný gól sa postaral ešte v prvom polčase japonský legionár Šindži Okazaki.

Leicester vedie súťaž s päťbodovým náskokom pred Tottenhamom.

Domáci vyprodukovali počas duelu iba jednu strelu do priestoru troch žrdí. Nakoniec to stačilo na zisk troch bodov.

"Z našej strany to nebolo najkrajšie vystúpenie, ale máme body, na ktorých nám veľmi záležalo. Šindži Okazaki zakončenie nožničkami poctivo trénuje a tento gól si zaslúžil. Bol to pre nás špeciálny okamih," doplnil stredopoliar Danny Drinkwater.

Leicester prehral z ostatných osemnástich duelov na domácom trávniku jediný. Až šesťkrát z posledných siedmich prípadov si pred vlastnými fanúšikmi udržal čisté konto.

Ranieriho družine až dvanásťkrát v tomto ligovom ročníku stačil na triumf jeden presný zásah, čo je najviac spomedzi všetkých mužstiev v Premier League.

"Nebol to náš najlepší výkon, ale ukázali sme fantastického ducha. Veľmi dobre sme bránili, a tak som v druhom polčase neprežíval žiadne nervy. Hráči sa pohybovali blízko seba a boli kompaktní tak, ako som si predstavoval," vyhlásil pre BBC Sport 64-ročný Talian Ranieri.

"Teraz už premýšľam nad najbližším meraním síl s Crystal Palace. Ideme krok za krokom, to je naša filozofia. Čo sa týka mužstva Newcastlu, bolo vidieť, že si veľmi rýchlo stihli osvojiť niektoré taktické prvky trénera Beníteza. Som si istý, že sa vďaka tomuto koučovi zachránia," doplnil rodák z Ríma.

REACTION: Claudio Ranieri just happy to make the #lcfc fans proud - http://leic.it/1LnkMEJ #LeiNew

Posted by Leicester City Football Club on Monday, March 14, 2016

Premiéra na lavičke hostí nevyšla spomínanému španielskemu koučovi Rafaelovi Benítezovi. Jeho zverenci zostali po štvrtej prehre za sebou na 19. priečke tabuľky.

Na 17. priečku, ktorá zaručuje záchranu a na ktorej sa aktuálne nachádza Sunderland, strácajú "straky" jediný bod.

"Vieme, že nadchádzajúce derby so Sunderlandom bude veľmi dôležité pre každého. Verím, že fanúšikovia budú naším dvanástym hráčom. Dúfal som, že v Leicestri by sme mohli uhrať dobrý výsledok. Tempo súperových hráčov by však spôsobovalo problém ktorémukoľvek protivníkovi. Po inkasovanom góle som bol nespokojný, pretože podľa mňa tam lopta príliš dlho poskakovala," skonštatoval Benítez, ktorý na lavičke Newcastlu pred niekoľkými dňami vystriedal Steva McClarena.

Premier League - 30. kolo:

Leicester City - Newcastle United 1:0 (1:0)

Gól: 25. Okazaki

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Leicester vyhral aj nad Newcastlom a potvrdil pozíciu lídra