Legendy skončili, v Riu ich môžu nahradiť nové tváre

Na začiatku kariéry ho súperi zdolávali o celú dĺžku bazéna. Richard Nagy sa vďaka tvrdej práci predstaví na OH v Riu.
Na začiatku kariéry ho súperi zdolávali o celú dĺžku bazéna. Richard Nagy sa vďaka tvrdej práci predstaví na OH v Riu. (Autor: TASR/Pavel Neubauer)
Miloslav Šebela|2. aug 2016 o 16:01

Slovenská olympijská výprava omladla. V Riu de Janeiro sa predstavia viacerí talentovaní športovci.

BRATISLAVA. V minulosti boli absolútnou medailovou istotou. Z olympijských hier sa Michal Martikán či bratia Hochschornerovci ani raz nevrátili bez medailí. Boli zárukou úspechu.

Olympijské hry v Riu de Janeiro však budú pre Slovensko istým spôsobom míľnikom. Spomínané osobnosti nedokázali svoje miesta z minulosti obhájiť. V slovenskej nominácii je však viac nádejných športovcov, ktorí ich môžu nahradiť. A možno už v Riu.

Denis Myšák (20 r.), Tibor Linka (21 r., rýchlostná kanoistika)

Sú najpríjemnejším prekvapením medzi slovenskými športovcami za posledný rok.

Ako juniori sa stali majstrami Európy v K2. Len vlani si sadli do štvorkajaka a v oboch najdôležitejších pretekoch uspeli. Zlato získali na majstrovstvách sveta aj Európy. K stabilnej dvojici Erik Vlček – Juraj Tarr pridali dynamiku a dravosť.

„Obaja sú veľkým prínosom. Sám som nečakal, že budú takí vyspelí. Určite to nie sú nováčikovia. Možno nie sú takí známi, ale majú za sebou už veľa pretekov. Učia sa a stále napredujú,“ hovorí o mladíkoch v štvorkajaku skúsený Vlček.

Slovenský štvorkajak v zložení zľava Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka.
Slovenský štvorkajak v zložení zľava Denis Myšák, Erik Vlček, Juraj Tarr a Tibor Linka. (Autor: SME - Gabriel Kuchta)

Mladú dvojicu pozná z pôsobenia v klube a zo sústredení aj kajakárka Martina Kohlová.

„Výrazne sa presadzovali už ako juniori. Určite nie je náhoda, že sa obaja dostali do štvorkajaka, pretože sú u nás spomedzi mladých naozaj najlepší. V kanoistike vám nestačí mať talent, to je často o hrubej drine a obaja na sebe neustále pracujú,“ hovorí Kohlová.

Denis Myšák je aktuálne najmladším háčikom v disciplíne K4 vo svetovej špičke. Tento post v lodi si vyžaduje skúsenosti. Treba vedieť odhadnúť tempo, mať skvelú techniku. 

„Nepamätám si, že by taký mladý chalan

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Legendy skončili, v Riu ich môžu nahradiť nové tváre