Laver Cup opäť ovládla Európa, v Bostone deklasovala domáci tím

Tím Európy triumfoval na Laver Cupe 2021. V zábere aj s trénerom Björnom Borgom.
Tím Európy triumfoval na Laver Cupe 2021. V zábere aj s trénerom Björnom Borgom. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. sep 2021 o 21:52 (aktualizované 27. sep 2021 o 08:30)

Výber sveta na víťazstvo stále čaká.

Laver Cup 2021

Svet - Európa 1:14

Nedeľa - štvorhra:

Andrej Rubľov, Alexander Zverev (Rus./Nem.) – Reilly Opelka, Denis Shapovalov (USA/Kan.) 6:2, 6:7 (4), 10:3

BOSTON. Výber Európy zvíťazil aj vo štvrtom ročníku tenisového Laver Cupu. V nedeľu mu v Bostone k obhajobe triumfu stačilo získať už len jeden bod.

Ten rozhodujúci získali vo štvorhre Rus Andrej Rubľov a Nemec Alexander Zverev, ktorí zdolali Američana Reillyho Opelku a Kanaďana Denisa Shapovalova po trojsetovom súboji 6:2, 6:7 (4), 10:3.

Tím Európy obhájil triumfy zo Ženevy (2019), Chicaga (2018) a Prahy (2017).

Kapitán výberu sveta John McEnroe sľúbil, že budúci rok sa jeho tím bude snažiť vrátiť Európanom prehru: "Tím Európy je skvelý tím, o tom niet pochýb. Je to neuveriteľný tím a má dobrého tímového ducha. Ale my tiež," uviedol.

Bývalý úspešný americký tenista dodal: "Ak by sme vyhrali pár zápasov, mohli by sme na nich vyvinúť väčší tlak. Ale zlomilo sa to v tajbrejkoch a dostalo to úplne iný priebeh. Dali sme do toho maximum, ale oni tiež."

Podobne sa vyjadril aj Alexander Zverev. 

"Skóre hovorí jednoznačne, ale veľa zápasov mohlo ísť iným smerom. V rámci celkového víťazstva sme pre to urobili veľa tvrdej práce počas celého týždňa.

Kolektív bol úplne úžasný. Myslím si, že mnohí z nás si k sebe našli cestu dostali sme sa oveľa bližšie. Poviem úprimne, že sa už nemôžem dočkať ďalšieho ročníka v Londýne," priznal úradujúci olympijský šampión. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Laver Cup opäť ovládla Európa, v Bostone deklasovala domáci tím