Skvelý výkon Bénesa na hosťovaní, novému klubu pomohol dvomi asistenciami

Na snímke sa raduje po strelení gólu hráč Slovenska Lászlo Bénes.
Na snímke sa raduje po strelení gólu hráč Slovenska Lászlo Bénes. (Autor: TASR)
SITA|4. feb 2019 o 18:38

Slovák prišiel do klubu len na konci januára.

KIEL. Slovenský futbalista László Bénes sa stal jedným z hrdinov nedeľňajšieho stretnutia nemeckej II. bundesligy medzi Kielom a Regensburgom (2:0).

Dvadsaťjedenročný rodák z Dunajskej Stredy sa na prvom víťazstve domáceho Holstein Kiel po skončení zimnej prestávky podieľal dvomi gólovými asistenciami.

V druhom zápase nastúpil od začiatku

Tréner Kielu Tim Walter mu zveril plnú dôveru a Bénes nastúpil do svojho druhého zápasu v drese Holsteinu od úvodných minút.

Súčasťou tímu je pritom iba od konca januára, kedy ho jeho kmeňový zamestnávateľ Borussia Mönchengladbach poslal na hosťovanie do konca sezóny 2018/2019.

"Som rád, že sa mi podarilo prebojovať do základu prakticky okamžite. Do klubu som prišiel, aby som mal zápasovú prax a bavil sa futbalom. To sa mi v zápase aj splnilo, zaslúžili sme si zvíťaziť a atmosféra počas duelu bola priam fantastická," povedal po zápase Bénes podľa portálu liga-zwei.de.

Je prísľubom do budúcnosti

Portál liga-zwei.de Bénesa ohodnotil ako jedného z najdôležitejších hráčov v stretnutí. "Ide o technicky zdatného hráča, ktorý je prísľubom do budúcnosti a niet divu, že Mönchengladbach si ho bude chcieť udržať minimálne do uplynutia jeho kontraktu v roku 2021," píše spomenutý web.

Mladý stredopoliar dostal v aktuálnej sezóne len minimum priestoru v prvom tíme Borussie, keď odohral 26 bundesligových minút. Tréner Dieter Hecking mu však pred odchodom na hosťovanie povedal, že s ním v lete opäť počíta.

Bénes nastúpil za nemeckého druholigistu už 30. januára na pôde Heidenheimu (2:2), avšak vtedy hral iba od 68. minúty a v zápase videl žltú kartu.

Jeho dočasný zamestnávateľ Kiel sa po 20 odohraných zápasoch nachádza na 4. mieste v nemeckej II. bundeslige so ziskom 34 bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Skvelý výkon Bénesa na hosťovaní, novému klubu pomohol dvomi asistenciami