Lampard po góle do siete Chelsea: Bolo to emotívne

Frank Lampard (vpravo) takto vyrovnal.
Frank Lampard (vpravo) takto vyrovnal. (Autor: SITA/AP)
TASR|22. sep 2014 o 11:36

Ťažko sa mi hľadajú slová. Nečakal som, že nastúpim a hneď dám gól, povedal.

LONDÝN. Veľmi emotívne chvíle prežíval v nedeľňajšom šlágri 5. kola anglickej futbalovej Premier League medzi Manchestrom City a Chelsea Londýn (1:1) domáci stredopoliar Frank Lampard.

Tridsaťšesťročný veterán, ktorý hral za Chelsea dlhých 13 rokov, skóroval proti svojmu bývalému klubu, keď gólom z 85. minúty zariadil deľbu bodov. Rozosmutnil tak niekdajších spoluhráčov zo Stamford Bridge.

Lampard: Bolo to veľmi ťažké

Bývalý anglický reprezentant po sedemminútovom pobytu na trávniku využil prihrávku Jamesa Milnera a vyrovnal na 1:1, z rešpektu k fanúšikom Blues však nepredviedol po góle žiadne oslavné gesto. Po stretnutí iba ťažko hľadal slová a takmer sa neubránil slzám.

"Bolo to pre mňa veľmi ťažké. Strávil som s fanúšikmi Chelsea trinásť nádherných sezón, takže mám trochu zmiešané pocity. Samozrejme, som však rád, že som svojmu tímu pomohol k remíze," povedal pre Sky Sports Lampard, ktorý je v tíme Citizens na hosťovaní z New Yorku City.

Skúsený záložník hral za londýnsky veľkoklub od roku 2001 až do konca uplynulej sezóny a vyhral s ním tri ligové tituly i Ligu majstrov.

"Ťažko sa mi hľadajú slová. Nečakal som, že nastúpim a hneď dám gól. Vybehol som na ihrisko a fanúšikovia Chelsea spievali. Bolo to veľmi emotívne," dodal.

Mourinho: Lampard je profesionál

Tréner City Manuel Pellegrini nemal s nasadením ikony Chelsea do zápasu žiadne problémy. "Pred stretnutím som sa Franka spýtal, či si chce v ňom zahrať. Samozrejme, že chcel. To iba ukazuje, aký je to veľký profesionál," povedal kouč.

Pellegriniho náprotivok Jose Mourinho, pod ktorého vedením hral Lampard v Chelsea štyri roky, bral celú záležitosť pragmaticky. "Je teraz hráčom Manchestru City. Neverím, v nejaké historické vášne, v nejaké love story. Lampard je profesionál, robí si svoju prácu a odviedol ju výborne," sucho konštatoval Mourinho.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Lampard po góle do siete Chelsea: Bolo to emotívne