Lackov životný úspech, vo finále bude čeliť Zverevovi

SITA|11. aug 2007 o 16:56

Doplnené o hlas Lukáš Lacka a meno jeho súpera vo finále.


ISTANBUL 11. augusta (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko dosiahol svoj dosiaľ najväčší úspech v kariére, keď postúpil do nedeľňajšieho finále dvojhry na lukratívnom challengerovom turnaji Akbank Private Banking Ted Open (dotácia 100 000 USD, tvrdý povrch Rebound Ace) v tureckom Istanbule. Devätnásťročný piešťanský rodák, 174. v rebríčku ATP Entry, si v sobotňajšom semifinále ako nenasadený poradil so švédskym kvalifikantom Filipom Prpicom (367. v počítačovom poradí) 3:6, 6:4, 2:0 (skreč, súper odstúpil pre zranenie ramena). "Do stavu 3:6, 2:4 som sa trápil, ale potom som za stavu 3:4 dosiahol trošku so šťastím brejk. Vtedy som sa chytil. Po ďalšom geme si Prpic vyžiadal ošetrenie ramena. Ja som dotiahol druhý set do úspešného konca, získal som aj úvodné dve hry z ďalšieho a Švéd sa vzdal," popísal priebeh duelu pre agentúru SITA Lukáš Lacko.

V rozhodujúcom súboji sa slovenský tenista stretne so šiestym nasadeným Nemcom pochádzajúcim z Moskvy Mischom Zverevom (126. v renkingu), proti ktorému má bilanciu 0:2. Naposledy si s týmto ľavákom zo známej tenisovej rodiny zmeral sily na februárovom challengeri vo Vroclave a prehral tesne 4:6, 7:6 (10), 6:7 (5). "Dobre sa poznáme. Zverevova hra je založená na kvalitnom voleji. Tlačí sa dopredu, takže ho treba obhadzovať. Azda sa mi to v nedeľu bude dariť," podotkol L. Lacko.

Lacko, ktorého v úvodných mesiacoch tejto sezóny pribrzdili vleklé problémy s pravým členkom, sa prebojoval do finále na úrovni ATP Challenger Series po tretí raz v kariére. V predchádzajúcich dvoch pokusoch neuspel, pričom išlo o menej dotované podujatia: vlani v americkom Binghamtone (50 000 USD) a v máji na antuke v chorvátskej Rijeke (35 000 USD). V Istanbule má už teraz istotu 56 renkingových bodov a šeku na 8480 USD. Slovenský tenista sa po vystúpení v Istanbule najbližšie predstaví v kvalifikácii US Open a potom odohrá dva zatiaľ definitívne neurčené antukové turnaje. Následne sa bude týždeň pripravovať v Národnom tenisovom centre na úlohy, ktoré by ho mali čakať v daviscupovom tíme v zápase výberu SR proti Kórejskej republike o účasť vo svetovej skupine ročníka 2008 (hrá sa 21. - 23. septembra na antuke pod zatiahnutou strechou v Sibamac aréne NTC).


Dvojhra - semifinále:

Lukáš Lacko (SR) - Filip Prpic (Švéd.) 3:6, 6:4, 2:0 - skreč, Prpic odstúpil pre zranenie ramena


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lackov životný úspech, vo finále bude čeliť Zverevovi