Lackov skreč, dvojhra je už bez Slovákov

SITA|5. nov 2008 o 20:21

Challengerový turnaj ATP Tatra banka Open v Bratislave.

BRATISLAVA. Dvojhra na turnaji challengerovej série ATP Tatra banka Open v Bratislave (dotácia 106 500 eur, tvrdý povrch Premier Court) je po strede už bez slovenských tenistov.

Posledný domáci zástupca Lukáš Lacko nedokončil svoj stredajší súboj 1. kola proti Čechovi Janovi Hernychovi. Za stavu 5:7, 0:2 a 0:40 daviscupový reprezentant SR odstúpil pre nevoľnosť a vyčerpanosť.

Dvadsaťjedenročný piešťanský rodák Lacko ani na piaty pokus neprešiel v Bratislave sitom 1. kola singlovej súťaže. Ešte pred ním sa na medzinárodných majstrovstvách Slovenska 2008 rozlúčili v 1. kole Martin Kližan, Michal Mertiňák a Marek Semjan. Aspoň jedno kolo uhral na medzinárodných majstrovstvách Slovenska Dominik Hrbatý, ktorý skončil v stredu v 2. kole na rakete Ukrajinca Sergija Stachovského.

Držiteľ voľnej karty Lacko (324. v rebríčku ATP Rankings) sa v prvom dejstve súboja proti Hernychovi (120. vo svetovom rebríčku) ujal brejkom vedenia 5:4 a išiel podávať na zisk setu, ale nezvládol to. Za stavu 5:6 sa nechal ošetriť. Fyzioterapeutovi sa sťažoval na nevoľnosť a bolesť hlavy, napokon však hral ďalej a ďalšou stratou svojho podania prehral prvý set 5:7. Pokračovanie netrvalo dlho: len do tretieho gemu druhej časti.

Dvojhra - 1. kolo:

Jan Hernych (ČR) - Lukáš Lacko (SR) 7:5, 2:0, 40:0 - Lacko odstúpil pre bolesti hlavy a nevoľnosť

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lackov skreč, dvojhra je už bez Slovákov