Lacko prehral vo finále v Ortisei, je sklamaný

SITA|13. nov 2010 o 18:49

Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Internazionali di Tennis Val Gardena Südtirol v talianskom Ortisei.

ORTISEI. Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral v sobotňajšom finále dvojhry na turnaji ATP Challenger Tour Internazionali di Tennis Val Gardena Südtirol v talianskom Ortisei (dotácia 64 000 eur, tvrdý povrch Synthetic v hale) s jednotkou tohto podujatia, Poliakom Michalom Przysiezným (100. v renkingu), v ich premiérovom vzájomnom súboji za 79 minút 3:6, 5:7.

Obaja sa predstavia aj na budúcotýždňovom bratislavskom challengeri Ritro Slovak Open, môžu na seba naraziť vo štvrťfinále.

Lacko dostal 22 es počas 11 gemov, keď bol poľský súper na podaní. Slovák mal brejkbaly v štyroch rôznych gemoch (za stavu 5:4 v druhej časti zároveň išlo o setbal), Poliak sa vždy dokázal presadiť v jedinej hre v predmetnom sete, v ktorej si vypracoval šancu na prerazenie podania. Finálový zápas sledovalo zaplnené hľadisko 700 divákov. Challengerový turnaj v Ortisei v Južnom Tirolsku sa konal vôbec po prvý raz.

"Som trochu sklamaný, pretože zozadu som bol o triedu lepší, ale súper neskutočne servoval. Tento povrch bol možno príliš rýchly, no cítil som sa na ňom dobre. Celkovo som rád, že som sa dostal až do finále. V predchádzajúcich zápasoch mi viackrát pomohlo šťastie, ktoré sa vo finále odo mňa odklonilo," uviedol Lukáš Lacko.

Dvadsaťšesťročný Przysiezny, ktorý hral vďaka voľnej karte od organizátorov, by sa mal zo stého miesta prvýkrát v kariére dostať do najlepšej osemdesiatky (doteraz 87.).

"Som veľmi spokojný. Podanie mi fungovalo výborne a bolo to potrebné, lebo Lacko bol zozadu veľmi silný. Zameral som sa na dva hry, keď som súpera pri jeho podaní dostal pod tlak a podarilo sa mi ho brejknúť. Na tomto rýchlom povrchu sa mi počas celého týždňa hralo veľmi dobre," komentoval Przysiezny pre portál tennis.it.

Dvadsaťtriročný piešťanský rodák Lacko vo štvrtkovom štvrťfinále zdolal v prestížnom derby Karola Becka a rozhodol tým o svojom návrate práve pred tohto krajana na pozíciu národnej jednotky k 15. novembru už po týždni. Zverenec Tibora Tótha Lacko, 102. v dlhodobom hodnotení (bol aj na 60. mieste) si odnáša z Ortisei istotu 65 bodov do svetového rebríčka (aj so zarátaním 5 bodov z kvalifikácie, ktorú musel absolvovať, pretože sa prihlásil až dodatočne) a šek na 5400 eur.

Tento týždeň on ani Beck neobhajovali žiadne body. Dvadsaťosemročný zvolenský rodák (99.) viedol pred Lackom o 12 bodov, získal 18. Obom na tomto podujatí sprievodne išlo o udržanie či zlepšenie svojho postavenia v počítačovom poradí, aby sa vyhli kvalifikácii na januárové melbournské grandslamové Australian Open.

Čiara je pod 108. priečkou a môže sa mierne posúvať oboma smermi podľa absencií "oprávnených" hráčov, resp. využití tzv. chránených renkingov.

Päťnásobný tohtoročný štvrťfinalista z hlavnej profesionálnej úrovne ATP World Tour Lacko má stále na konte tri challengerové trofeje. Premiérovo sa radoval už na sklonku roka 2007 v dánskom Koldingu. Vlani v máji sa presadil v uzbeckej Fergane a na prelome októbra a novembra 2009 v kórejskom Soule.

Dvojhra - finále:

Michal Przysiezny (1-Poľ.) - Lukáš Lacko (SR) 6:3, 7:5 za 79 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko prehral vo finále v Ortisei, je sklamaný