Lacko prehral v Tokiu s Murraym, uhral len tri gemy

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: TASR)
TASR|3. okt 2012 o 12:40

Slovenský tenista prehral v druhom kole japonského turnaja s najvyššie nasadeným Andym Murraym.

TOKIO. Lukáš Lacko neuspel v 2. kole dvojhry na turnaji ATP v Tokiu. Zverenec trénera Mateja Liptáka prehral s najvyššie nasadeným šampiónom US Open Britom Andym Murraym za 57 minút hladko v dvoch setoch 1:6 a 2:6. Rodák zo škótskeho Dunblane mal raketový štart a v prvých piatich gemoch dovolil Lackovi uhrať iba dva fiftíny.

V druhom dejstve sa olympijský víťaz z Londýna po rýchlom brejku ujal vedenia 3:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Tretí hráč svetového rebríčka ATP tak v Tokiu nadviazal na triumf nad Lackom z grandslamového US Open z roku 2010. Druhý slovenský zástupca v japonskej metropole Martin Kližan sa s turnajom rozlúčil už v 1. kole po prehre so švajčiarskym kvalifikantom Marcom Chiudinellim.

"Zápas s Lackom som odštartoval naozaj perfektne. Vychádzalo mi všetko, na čo som siahol. Chcel som, aby duel trval čo najkratšie. Na konci prvého setu sa súper chytil, no na začiatku druhého dejstva som ho opäť brejkol a zápas potom až do konca prebiehal v mojej réžii," povedal pre akreditované médiá Murray, ktorého vo štvrťfinále čaká Švajčiar Stanislas Wawrinka.

dvojhra - 2. kolo:

Andy Murray (1-V.Brit.) - Lukáš LACKO (SR) 6:1, 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko prehral v Tokiu s Murraym, uhral len tri gemy