Lacko novou slovenskou mužskou jednotkou, treťou v histórii

SITA|28. jan 2008 o 09:33

BRATISLAVA 28. januára (SITA) - V súlade s avízami z predminulého týždňa sa v pondelok stal novou slovenskou mužskou tenisovou jednotkou, treťou v histórii, Lukáš Lacko. Dvadsaťročný piešťanský rodák, ...

BRATISLAVA 28. januára (SITA) - V súlade s avízami z predminulého týždňa sa v pondelok stal novou slovenskou mužskou tenisovou jednotkou, treťou v histórii, Lukáš Lacko. Dvadsaťročný piešťanský rodák, ktorý vo štvrtok na challengeri v nemeckom Heilbronne v 2. kole podľahol Talianovi Stefanovi Galvanimu, hoci v treťom sete viedol 5:3 a mal mečbal, sa v najnovšom vydaní dlhodobého rebríčka South African Airways ATP Entry pre nasadzovanie posunul zo 150. priečky na 142. miesto a predstihol Dominika Hrbatého. Doterajší interný líder sa po absencii na Australian Open v Melbourne prepadol o 39 pozícií zo 138. na 177. post.

Lacko na Grandslame Ázie a Pacifiku presne obhájil svojich 5+15 bodov zarátaných z vlaňajška (1. kolo "veľkého pavúka" a pred ním zvládnutá kvalifikácia). Odsunul tým za seba 30-ročného Bratislavčana Hrbatého, ktorý pre všeobecne známe problémy s pravou rukou nemohol u "protinožcov" štartovať a stratil 75 bodov za 3. kolo dosiahnuté minulý rok.

Historicky prvým renkingovo najvyššie postaveným Slovákom sa v roku 1993 po vzniku samostatnej SR stal Karol Kučera. Hrbatý ho definitívne vystriedal na vrchole interného poradia k 2. februáru 2004 a bol na ňom nepretržite 208 týždňov. Zhodou okolností sa v rovnaký deň dostal na absolútne čelo svetového počítačového poradia Švajčiar Roger Federer a pozíciu lídra si stále drží.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko novou slovenskou mužskou jednotkou, treťou v histórii