Lacko nastúpi v prvom kole Roland Garros proti Ferrerovi

TASR|25. máj 2012 o 12:53

Slovenská tenistka Dominika Cibulková nastúpi v 1. kole dvojhry na druhom grandslamovom turnaji roka Roland Garros v Paríži ako nasadená pätnástka proti domácej Francúzke Kristine Mladenovičovej.

PARÍŽ. Magdalénu Rybárikovú čaká na úvod bratislavská rodáčka s austrálskym pasom Jarmila Gajdošová. Rozhodol o tom piatkový žreb. Pre zranenie nohy nebude na antukovom vrchole sezóny štartovať slovenská dvojka Daniela Hantuchová.

Spomedzi troch slovenských zástupcov v mužskej dvojhre žreb najmenej prial Lukášovi Lackovi, ktorý si zmeria sily s nasadenou šestkou Španielom Davidom Ferrerom. V jedinom vzájomnom dueli v v roku 2007 na antuke v Stuttgarte s ním prehral hladko v dvoch setoch 2:6 a 2:6. Martin Kližan si skríži rakety s Kanaďanom Frankom Dancevicom.

"Súpera dobre nepoznám, uvidíme, ako to bude na dvorci vyzerať. Dúfam však, že sa mi podarí v Paríži jedno kolečko urobiť," povedal pre TASR víťaz juniorky na Roland Garros z roku 2006. Karol Beck sa stretne s Poliakom Lukaszom Kubotom, s ktorým má priaznivú bilanciu 1:0, v roku 2001 nad ním zvíťazil na antuke v Zabrze.

Cibulková sa s Mladenovičovou vo vzájomnom zápase doposiaľ nestretla. V prípade postupu do 2. kola narazí na víťazku súboja medzi Kazaškou Galinou Voskobojevovou a Američankou Vaniou Kingovou, s ktorou vlani prehrala v 1. kole.

Semifinalistka Roland Garros z roku 2009 je v tej istej časti pavúka ako svetová jednotka Bieloruska Victoria Azarenková, na šampiónku Australian Open môže naraziť v osemfinále. Rybáriková má s Gajdošovou zatiaľ vyrovnanú bilanciu 1:1. V roku 2010 s ňou prehrala na antuke v portugalskom Estorile, no vlani ju zdolala na harde v čínskom Kuang-čou, kde postúpila až do finále dvojhry.

Nasadenou jednotkou v mužskej dvojhre je Srb Novak Djokovič, ktorý vstúpi do turnaja zápasom proti Talianovi Potitovi Staracemu. V semifinále môže prísť rovnako ako vlani ku konfrontácii medzi "Nolem" a Švajčiarom Rogerom Federerom, obaja sú totiž v tej istej časti pavúka. Obhajca titulu a šesťnásobný šampión z parížskej antuky Španiel Rafael Nadal, ktorý bol aktérom slávnostného žrebu, nastúpi proti Talianovi Simone Bolellimu.

Nasadená jednotka v ženskom singli Azarenková sa stretne s Bolelliho krajankou Albertou Briantiovou. Ruska Maria Šarapovová ako nasadená dvojka nastúpi proti Rumunke Alexandre Cadantuovej, vo štvrťfinále sa rysuje jej súboj s Američankou Serenou Williamsovou, ktorá v tomro roku na antuke ešte neokúsila trpkosť prehry.

ico

Žreb Slovákov v 1. kole Roland Garros

ženy:

Dominika CIBULKOVÁ (14-SR) - Kristina Mladenovičová (Fr.),

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Jarmila Gajdošová (Austr.)

muži:

Lukáš LACKO (SR) - David Ferrer (6-Šp.),

Martin KLIŽAN (SR) - Frank Dancevic (Kan.),

Karol BECK (SR) - Lukasz Kubot (Poľ.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko nastúpi v prvom kole Roland Garros proti Ferrerovi