Lacko na challengeri v Besancone do 2. kola, asi s Ančičom

SITA|19. feb 2008 o 13:45

BESANCON 19. februára (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na challengerovom turnaji ATP Internationaux de Tennis du Doubs - Open de Franche-Comté ...

BESANCON 19. februára (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko zvíťazil v utorňajšom stretnutí 1. kola hlavnej súťaže dvojhry na challengerovom turnaji ATP Internationaux de Tennis du Doubs - Open de Franche-Comté vo francúzskom Besancone (dotácia 85 000 eur, tvrdý povrch GreenSet v hale) nad ôsmym nasadeným Rusom Andrejom Golubevom 6:4, 6:0.

Devätnásťročný piešťanský rodák, ktorý je na 148. mieste svetového rebríčka k 18. februáru momentálnou slovenskou mužskou jednotkou, sa po úspechu proti svojmu rovesníkovi, 137. v renkingu, zrejme stretne vo štvrtok s Chorvátom Mariom Ančičom (92.). Pravda, niekdajší siedmy hráč rebríčka, ktorý sa minulý týždeň na podujatí ATP v Marseille prebojoval až do rozhodujúceho zápasu, a to cez dvoch finalistov Australian Open (Jo-Wilfried Tsonga, Marcos Baghdatis), najprv musí v stredu v zhode s papierovými predpokladmi zdolať tiež nenasadeného Čecha Tomáša Zíba.

"Súper nastupoval so zranením ramena, takže s ním dnes nebolo veľa práce," uviedol pre agentúru SITA člen NTC Lukáš Lacko a na margo možnej štvrtkovej veľkej výzvy skonštatoval: "Proti Ančičovi by som nemal čo stratiť, iba získať."

V Besancone sa v utorok predstaví aj Karol Beck (294.), ktorý si v 1. kole ako držiteľ tzv. špeciálnej výnimky na účasť zmeria sily so skúseným 32-ročným švajčiarskym kvalifikantom Georgom Bastlom (472.), nad ktorým vedie v bilancii vzájomných duelov 2:0 bez straty čo i len setu.


Dvojhra - 1. kolo:

Lukáš Lacko (SR) - Andrej Golubev (Rus.) 6:4, 6:0


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko na challengeri v Besancone do 2. kola, asi s Ančičom