Lacko je zranený, vráti sa najskôr 7. marca

(Autor: SITA/AP)
SITA|19. feb 2013 o 11:51

Slovenský tenista odriekol zo zdravotných dôvodov štart na budúcotýždňovom turnaji v Delray Beach.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Lukáš Lacko odriekol zo zdravotných dôvodov štart na budúcotýždňovom turnaji v Delray Beach. V súťažnom dianí sa možno neobjaví ešte ani na úrovni ATP World Tour Masters 1000 v Kalifornii.

"Po dohode s realizačným tímom sa vrátim najskôr až v Indian Wells, kde sa začne hrať 7. marca," uviedol Lukáš Lacko prostredníctvom svojej oficiálnej internetovej stránky. Pôvodne prichádzalo do úvahy už Delray Beach od 25. februára. Dvadsaťpäťročný piešťanský rodák v piatok pre agentúru SITA povedal: "Problémy mám v krížovej oblasti chrbtice. Mám oslabené a zapálené väzy okolo stavcov L4 až S1. Často sa mi to blokovalo, seklo ma trikrát za dva týždne, čo spôsobovalo neskutočnú bolesť. Ak by som to neriešil, mohlo by to prejsť do vážnejšieho chronického stavu. Zatiaľ som postupoval tak, že ma vždy napravili a štyri - päť dní som bol v poriadku, potom sa to však obnovilo. Ak by som aj nehral Davis Cup, trénoval by som a stalo by sa to tak či tak. V prvom štádiu liečby mám zakázané akékoľvek rotačné pohyby. Chodím na magnet a beriem protizápalové lieky."

Lacko po neobhájení minuloročného finále v spomenutom Záhrebe klesol na terajšiu 74. pozíciu vo svetovom rebríčku, v januári bol na 44. mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko je zranený, vráti sa najskôr 7. marca